Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο.Μ.Μ.Θ. - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • 21 Μαρτίου 2018 
    Τετ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Α Μέρος:

Carl Reinecke (1824-1910) 1ο  μέρος Allegro molto moderato
G.Ellerton (fl. 1801-1873) none given Tarantella  Allegro con spirito 
Α. Τοπουζίδου «Η Κραυγή»
Vincenzo Bellini ( 1801-1835 ) I Puritani
                                             Or dove fuggo io mai ?... Ah, per sempre io ti perdei
                                             Ρετσιτατίβο και άρια του Riccardo από την όπερα Οι Πουριτανοί
H. Wieniawski (1835 – 1880)Concerto Nr 2, opus 221ο μέρος

Β Μέρος:

Richard Strauss (1864-1949)  Concerto Nr.1, opus 11 Για κόρνο και ορχήστρα 
                                                1ο και 2ο μέρος
Edvard Grieg (1843-1907)    Concerto για πιάνο με ορχήστρα έργο 16σε λα ελάσσονα
                                             3ο μέρος Allegro moderato molto e marcato
Edvard Grieg (1843-1907)  Piano Concerto in A minor opus 16 Allegro molto moderato


Σολίστ: 
Χριστίνα Μπαλή φλάουτο
Χριστίνα Μαυρίδου βιολί
Αλεξάνδρα Τοπουζίδου σύνθεση
Βασίλης Τσεριώτης τραγούδι
Δωρίνα Παπανικολάου βιολί
Ανδριάνα Σους κόρνο
Ελίνα Φουτζιτζόγλου πιάνο
Αλέξανδρος Χούρος πιάνο

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Μουσική διεύθυνση: Βλαδίμηρος Συμεωνίδης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10€, 5€ (μειωμένο)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΠΟΥΖΙΔΟΥ : ΚΡΑΥΓΗ (Αντανακλάσεις πάνω στο νανούρισμα "Schlafe, mein Prinzchen, schlaf' ein" του Bernhard Flies)
Το έργο γράφτηκε μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2017 και είναι βαθιά επηρεασμένο από τα πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα της εποχής μας. Είναι αφιερωμένο σε κάθε ξενιτεμένο, πρόσφυγα, μετανάστη που έχει αναγκαστεί να φύγει από τον τόπο του λόγω πολέμων και οικονομικών δυσχερειών, λόγω απάνθρωπων συνθηκών που δεν του επέτρεπαν να συνεχίσει να ζει…
Είναι αφιερωμένο σε όλα τα βρέφη, μωρά, παιδιά που χάθηκαν στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο…
σε όλες τις μανάδες που έκλαψαν με μαύρο δάκρυ χάνοντας ό,τι πολυτιμότερο είχαν…




Χριστίνα Μπαλή   φλάουτο

Η Χριστίνα Μπαλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1998. Ξεκίνησε μαθήματα φλάουτου σε ηλικία 8 χρονών στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με την Λίντα Παναγιωτίδου. Αργότερα συνέχισε τις μουσικές τις σπουδές με τον Γιάννη Ανισέγκο στο Ωδείο Μουσικό Κολλέγιο και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτη της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης και σπουδάζει φλάουτο στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καθηγήτρια την Κατρίν-Ανέττε Τσεντς. 



Χριστίνα Μαυρίδου βιολί


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2007. Ξεκίνησε τις σπουδές βιολιού σε  ηλικία 5 ετών στην τάξη της Δήμητρας Κατιώνη. Το 2015 εισήχθη στη  Σχολή Βιολιού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με καθηγητή τον Όμηρο  Γιαβρούμη. Από  τον Οκτώβριο του 2017 φοιτά στην τάξη της Jung Eun  Lee. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού με τους Γιάννη Κορμπέτη ,  Λεωνίδα Καβάκο κ.α . Είναι μέλος του συνόλου εγχόρδων  Spira Minore με  το οποίο και έχουν εκτελεσθεί οι πρώτες προσπάθειές της στη σύνθεση.  Από το 2016 είναι μέλος της MOYSA – Νεανική ορχήστρα εγχόρδων του  Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και από το 2017 μέλος της Συμφωνικής  Ορχήστρας Εφήβων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Σήμερα είναι  μαθήτρια της Ε’ Δημοτικού.





Αλεξάνδρα Τοπουζίδου  



 Η Αλεξάνδρα Τοπουζίδου έχοντας ξεκινήσει σπουδές στο πιάνο στο Πειραματικό Ωδείο της Ακαδημίας της μουσικής Τιφλίδας στην τάξη Μ. Στεφανίδου, τις ολοκλήρωσε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με Δίπλωμα Πιάνου Άριστα Παμψηφεί από την  τάξη Ε. Ζαχαροπούλου. Έχει μελετήσει και παρακολουθήσει master classes με τους V.Merzhanov, B.Ringeissen, B.Fredriksen, Ph. Jenkins και M.Molova. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη “Συνάντηση των Ωδείων της Μεσογείου” στην Bastia της Κορσικής, Γαλλία, και έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς πιάνου. Ως πιανίστα έχει ενεργή καλλιτεχνική και διδακτική παρουσία.
 Κατέχει τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας από το Κ.Ω.Θ., τάξεις Κ. Σιέμπη και  Κ. Τσούγκρα. Από το 2015 συνεχίζει στο τμήμα Σύνθεσης στην τάξη Κ. Σιέμπη, έχοντας ενεργή καλλιτεχνική δραστηριότητα. Είναι πτυχιούχος Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.



  




Βασίλης Τσεριώτης τραγούδι
Ο Βασίλης Τσεριώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου. Ξεκίνησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού σε ηλικία 17 ετών, ενώ παράλληλα συμμετείχε και διακρίθηκε σε Παγκύπριους διαγωνισμούς σύνθεσης και τραγουδιού.
Τελειώνοντας το σχολείο, άφησε την Κύπρο για να σπουδάσει Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα. Έγινε επίσης δεκτός στο τμήμα Μονωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνεχίσει τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι, αρχικά στην τάξη της κας Κατερίνας Καρατζά και έπειτα της κας Ένης Κίνη, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε επιτυχώς και στο τμήμα Μελοδραματικής του ωδείου, στην τάξη του κου Άκη Λαλούση.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συναυλιών του ωδείου και έχει τραγουδήσει ως σολίστ σε διάφορες άλλες παραστάσεις, εκδηλώσεις και συναυλίες σε Ελλάδα, Κύπρο και Αυστρία και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο Βασιλικό Θέατρο, στο παλιό Δημαρχείο της Βιέννης, στο κάστρο Leopoldskron και στην εκκλησία Müllner Kirche στο Σάλτσμπουργκ στο πλαίσιο φεστιβάλ.




Δωρίνα Παπανικολάου  
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2001. Πήρε τις πρώτες μουσικές γνώσεις από τη μητέρα της. Ξεκίνησε βιολί στα εννέα της χρόνια με την I. Dragneva. Φοιτα στο Kρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του καθηγητή Γιώργου Πετρόπουλου. Είναι μαθήτρια του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στο οποίο εισήχθη πρώτη κατόπιν εξετάσεων το 2013-14. Ήταν μέλος του συνόλου εγχόρδων Rotonda και είναι μέλος της Ορχήστρας MOYSA  του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης από την ίδρυση της . Έχει παίξει ως σολίστ με την Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς βιολιού: Gina Bachauer Junior το 2012 και 2016 με διακρίσεις και επαίνους, The children of Paganini Competition στο Goitse Delchev στη Βουλγαρία με πρώτο βραβείο το 2015. Παρακολούθησε σεμινάρια βιολιού με τους Ivry Gitlis το 2013, Χρίστο Γαλιλαία στο Anatolia College το 2015 και 2016, Vadim Repin το 2017, Kurt Nikannen  στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και Porto Carras το 2017,. Ακόμη θερινά Σεμινάρια στη Ζαγορά Πηλίου, τη  Βλάστη Εορδαίας και στο Screbatno Βουλγαρίας.




Σους Ανδριάνα   κόρνο


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1994. Το 2006 ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σήμερα βρίσκεται στην 3η Ανωτέρα τάξη Κόρνου (Δίπλωμα), υπό την επίβλεψη του καθηγητή Κλεάνθη Ζαρίμπα. Έχει παρακολουθήσει  μαθήματα, καθώς και ενεργά σεμινάρια με τους: Arkady Shilkloper, Thomas Hauschild, Zdeněk Divoký, Jiří Havlík, Jindřich Petráš, Κώστα Σίσκο, Βαγγέλη Σκούρα κ.ά. Μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί ως έκτακτη μουσικός  με τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας καθώς και με το Opera Studio (Skull of Yorick Productions) της πόλης, με συμμετοχή σε όπερες των Bellini, Verdi και Puccini. Επίσης, είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.




Ελίνα Φουτζιτζόγλου πιάνο  

Η Ελισάβετ Αγγελική Φουτσιτζόγλου γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο πιάνο από πολύ μικρή ηλικία ενώ από την ηλικία των 8 ετών μέχρι σήμερα παρακολουθεί μαθήματα πιάνου στην τάξη της Ειρήνης Γαβριηλίδου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2006 απέσπασε 1ο βραβείο στον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό πιάνου που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης, ενώ την ίδια χρονιά έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε εκδήλωση προς τιμήν του καθηγητή Εμμ. Κριαρά. Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους D. Petralia και L. Boyadjieva και συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες σε ωδεία και μουσεία της πόλης. Το 2017 αποφοίτησε με άριστα από την Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick στη Λευκωσία, ενώ σήμερα προετοιμάζει το δίπλωμά της στο πιάνο υπό την επίβλεψη της Ε. Γαβριηλίδου.



Αλέξανδρος Χούρος πιάνο   

Ο Αλέξανδρος Χούρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 6 ετών. Συνέχισε τις μουσικές σπουδές του μελετώντας  με τον Νίκο Κυριόσογλου. Σε ηλικία 16 ετών έγινε δεκτός στη σχολή πιάνου του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης  (τάξη Νίκου Τασόπουλου).
Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και μετέπειτα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ,όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές με Ειδίκευση στο Πιάνο μελετώντας  υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Βίνιας Τσόπελα. Κατά την διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών του φοίτησε, ως υπότροφος του προγράμματος Erasmus+, στο Ανώτατο Βασιλικό Κονσερβατόριο της Γρανάδας “Victoria Eugenia”, στην Ισπανία (τάξη Miguel Ángel Rodriguez Laiz). Από τον Σεπτέμβριο του 2017 ζει και σπουδάζει στην Ολλανδία, στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Πιάνου (Master of Music, Piano Performance)  του Πανεπιστημίου Τεχνών της Ουτρέχτης (HKU, Utrechts Conservatorium), στην τάξη του καθηγητή Sebastián Colombo.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με καταξιωμένους πιανίστες όπως: G.Gonzáles Hernández, M.Kellig, Y.Bogdanov, S.Senkov, Δ. Ευνουχίδου, Δ. Τουφεξή κ.α.. Επίσης, έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και ρεσιτάλ μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ισπανία, Ρωσία, Ολλανδία, Βουλγαρία).




Βλαδίμηρος Συμεωνίδης διεύθυνση ορχήστρας

Γεννήθηκε το 1972 στην Κατερίνη.
Μετά από  τις βασικές μουσικές σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο της γενέτειράς του κοντά στον Γιάννη Αδαμίδη, φοίτησε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και παράλληλα  στην τάξη ανώτερων θεωρητικών του Χρήστου Σαμαρά.
Από το 1993 ως το 1998 σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, από όπου  αποφοίτησε με  διπλώμα διεύθυνσης ορχήστρας από την τάξη του Uros Lajovic και δίπλωμα σύνθεσης από την τάξη του Erich Urbanner, αποκτώντας τον ακαδημαϊκό τίτλο Magister Artium.
 Είναι  επίσης πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
 Από το 2006 εως το 2011 διετέλεσε Διευθυντής της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ε.Ρ.Τ.Έχει συνεργαστεί με   ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η  Ορχήστρα της Αυστριακής Ραδιοφωνίας (RSO Wien), η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σόφιας, οι κρατικές ορχήστρες Αθηνών και Θεσσαλονίκης, η Παιδική Χορωδία της Βιέννης(Wiener Saengerknaben), τα σύνολα σύγχρονης μουσικής ''Klangforum Wien'', ''die reihe'' και ''dissonArt''  , η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, η Ορχήστρα Πατρών, η "Sinfonietta Belgrade", η Καμεράτα, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων κ.α.
 Διηύθυνε παραγωγές όπερας και μπαλέτου στην Εθνική Λυρική Σκηνή και ηχογράφησε για την ελληνική και την αυστριακή Ραδιοφωνία καθώς και για την διεθνή δισκογραφική εταιρεία NAXOS.Δίδαξε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ από το 2001 διδάσκει διεύθυνση ορχήστρας  στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης .
 Τον Μάρτιο του 2012 ίδρυσε  στη Θεσσαλονίκη την ορχήστρα δωματί tempo.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ