Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

                                               
Ο.Μ.Μ.Θ. - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΩΡΑ 21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)


A’ Μέρος
J.ChBach: Συμφωνία σε Ντο μείζονα, Έργο 3
WAMozart: Κοντσέρτο για φλάουτο σε Ρε μείζονα, K. 314

Β’ Μέρος
W.AMozart: Συμφωνία Αρ. 29 σε Λα μείζονα, Κ. 201

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

10€, 5€ (μειωμένο)


Ζαχαρίας Ταρπάγκος                    

Φλάουτο
Ο Ζαχαρίας Ταρπάγκος σπούδασε Μουσική στο Α.Π.Θ. και Φλάουτο στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη του Νίκου Νικόπουλου, πριν συνεχίσει τις σπουδές του στη Royal Academy of Music του Λονδίνου, όπου και απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο Mmus in Performance στην τάξη του Michael Cox, και στο Strasbourg Conservatoire, στην τάξη του Mario Caroli.
Ως σολίστ, ο Ζαχαρίας έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο όπως Boston Symphony Hall, Tokyo Opera City, Queen Elizabeth Hall, Cadogan Hall και Duke’s Hall στο Λονδίνο, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Togliatti υπό τη διεύθυνση του Alexei Vorontsov στο Togliatti Philharmonic Hall στη Ρωσία, και στην Ελλάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ωνάση και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Είναι μόνιμο μέλος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σταθερός συνεργάτης με την ορχήστρα οργάνων εποχής Armonia Atenea (Καμεράτα), με την οποία έχει επανειλημμένα εμφανιστεί ως σολίστ υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Ο Ζαχαρίας στην ορχηστρική του πορεία έχει συνεργαστεί με γνωστούς μαέστρους όπως τους Vladimir Ashkenazy και Θεόδωρο Κουρεντζή.
Με την Armonia Atenea υπήρξε ο κορυφαίος φλαουτίστας για τις πρόσφατες ηχογραφήσεις της ορχήστρας για την Deutsche Grammophon και την Decca Classics, καθώς και για τις ευρωπαϊκές περιοδείες της στο Άμστερνταμ Concertgebouw, στο Ωδείο Τσαϊκόφσκι στη Μόσχα, στο Παλάτι των Βερσαλλιών, στο Μέγαρο Μουσικής Arsenal της Μετς, στο Μόντε Κάρλο, στο Μπορντό, στις Βρυξέλλες, στην Καρλσρούη και την Κωνσταντινούπολη, καθώς και γα την πρώτη παρουσίαση της ορχήστρας στο Φεστιβάλ BBC Proms στο Λονδίνο και στο φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.
Στη μουσική δωματίου, η δραστηριότητα του Ζαχαρία εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή, με ποιο πρόσφατο αποκορύφωμα το ρεσιτάλ στο Blue Rose Hall στο Suntory Hall στο Τόκιο με τον πιανίστα Πάνο Καράν. Είναι έντονος υποστηρικτής της σύγχρονης μουσικής και έχει συνεργαστεί με διακεκριμένα σύνολα όπως το Ensemble Modern, παρουσιάζοντας Pierrot Lunaire του A. Schönberg, και με το Lutoslawski Quartet, παρουσιάζοντας τη μουσική από Hosokawa στην Πολωνία και την Αθήνα. Πρόσφατες δραστηριότητες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή του στο Διεθνές Συνέδριο Μουσικής Πληροφορικής και στο Stockhausen Open Day στην Αθήνα, καθώς και την παγκόσμια πρεμιέρα του Ανδρέα Τσιάρτα Taqsimi για ένα Αρμενικό θρήνο για το Ίδρυμα Pharos Arts Foundation.
Ο Ζαχαρίας πιστεύει βαθιά ότι η μουσική μπορεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο, καθώς και τη ζωή των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο, μέσα από τη μουσική εκπαίδευση και την πρόσβαση σε ζωντανές παραστάσεις κλασικής μουσικής. Είναι ενεργό μέλος και trustee του Keys of Change (www.keysofchange.org) – μια φιλανθρωπική οργάνωση που προωθεί την εκτέλεση της μουσικής και τη δημιουργία μουσικοεκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ως έναν από τους απλούστερους, αλλά ισχυρότερους τρόπους, ώστε άτομα σε όλο τον κόσμο να χτίσουν γέφυρες για την ειρήνη και για μια πιθανή θετική μελλοντική κοινωνική αλλαγή.
www.zachflute.com


Χάρης Ηλιάδης                            

Διεύθυνση Ορχήστρας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης “Mozarteum” στο Salzburg της Αυστρίας (τάξη Διεύθυνσης Ορχήστρας των Michael Gielen και Dennis Russell Davies), από όπου αποφοίτησε με το Δίπλωμα Μαέστρου και τον Ακαδημαϊκό Τίτλο “Magister Artium” το 1997.
Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας, όπου τιμήθηκε μετά από ψηφοφορία των μελών της Ορχήστρας με το “Βραβείο Προωθήσεως Νέων Μαέστρων” της Φιλαρμονικής, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία με την Ορχήστρα.
Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο Φεστιβάλ των “Δημητρίων” της Θεσσαλονίκης, την εναρκτήρια συναυλία του οποίου έχει διευθύνει το 2006, το 2007 και το 2010. Ως Φιλοξενούμενος Μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πάζαρτζικ, της Βράτσα και του Βίντιν (Βουλγαρία), τη Συμφωνική Ορχήστρα του Bacău (Ρουμανία), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, τη Filharmonia Sudecka – Wałbrzych (Πολωνία), τη Συμφωνική Ορχήστρα του Dnipropetrovsk και την Ορχήστρα της Όπερας του Χάρκοβο (Ουκρανία) και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι Cheryll Studer, Paul Badura - Skoda, Δημήτρης Σγούρος, Κώστας Κoτσιώλης κ.α.
Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Ορχήστρας, έχει οργανώσει και εμφανίσεις της σε άλλες πόλεις (Ξάνθη, Σέρρες, Βέροια, Βεργίνα, Φλώρινα, Καστοριά, Βόλο).
Τον Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J. Strauss, Die Fledermaus, στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή).
Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna” στη Βουδαπέστη, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2009.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ