ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΑΛΕΞΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ - ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ''

21 Μαρτίου 2016
Δευ     20:30  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1)
Τιμές εισιτηρίων: 15€, 12€, 10€



Το Πολιτιστικό Σωματείο «Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος» παρουσιάζει τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ,το εμβληματικό συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Αλέξης Ζορμπάς - το μπαλέτο» με τη συμμετοχή της  Brucknerhor από το  Linz της Αυστριας, σε διδασκαλία Sigurd Hennemann,  των χορωδιών "Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος" Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία Χρυσόστομου Σταμούλη (Μεικτή Χορωδία) και Ιωσηφίνας Κατωφλίδου (Παιδική Χορωδία), τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης , σολίστ τη μετζοσοπράνο Έλσα Γιαννουλίδου και τον Γιώργο Καραμφίλη στο μπουζούκι. Διευθύνει ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης.
Η ίδια συναυλία δόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής του Linz της Αυστρίας, αλλά με τη συμμετοχή της Orpheus Kammerorchester Wien, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές. Η συναυλία υποστηρίζεται από την ευγενική χορηγία της Cosmote.

Έλσα Γιαννουλίδου, μεσόφωνος
Γιώργος Καραμφίλης, μπουζούκι

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Μουσική Διεύθυνση: Κωνσταντίνος Δημηνάκης

Χορωδία Brucknerhor Linz 

Μουσική Διδασκαλία ΧορωδίαςSigurd Hennemann
Μικτή Χορωδία Νέων "Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος"
Μουσική Διδασκαλία ΧορωδίαςΧρυσόστομος Σταμούλης
Παιδική Χορωδία "Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος"
Μουσική Διδασκαλία ΧορωδίαςΙωσηφίνα Κατωφλίδου


Ελσα Γιαννουλίδου

Μέτζο Σοπράνο

Γεννημένη στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μουσικής & Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης κλασικό τραγούδι (R.Döring) και Lied & Ορατόριο (M. Lipovšek) από όπου αποφοίτησε το 2007 με άριστα παμψηφεί και τίτλο Magistra artium.
Την περίοδο 2007-08 ήταν μέλος του International Opera Studio της Ζυρίχης παίρνοντας μέρος σε διάφορες παραγωγές. Κέρδισε πρώτα βραβεία στους διαγωνισμούς «Concorso Internazionale per Cantanti Lirici Rolando Nicolosi» (2005) και «International Competition C. A. Seghizzi» (2006), τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό «Concorso Internazionale Cappuccilli-Patanè-Respighi» (2007) καθώς και το βραβείο Belcanto 2007. Την περίοδο 2008-2011 υπήρξε μέλος του θιάσου της όπερας του Linz στην Αυστρία όπου εμφανίστηκε σε διάφορους ρόλους όπως Cherubino, Nicklausse, Suzuki, Nancy, Flora, Mallika, Angelina κ.α. Πρόσφατα ερμήνευσε στη Γαλλία το ρόλο της Dorabella στη όπερα Cosi fan tutte. Έχει δώσει ρεσιτάλ τραγουδιού και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες με ορχήστρα συνεργαζόμενη με σύνολα όπως Belgrader Philharmoniker, Bruckner Orchester, Vitruosi Brunensis, Die Reihe, Orpheus Kammerorchester Wien, Capella Istropolitana κ.α.

Κωνσταντίνος Δημηνάκης

Διεύθυνση Ορχήστρας

Ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής της ‘Orpheus Kammerorchester Wien’, σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Μουσικής της Βιέννης (U.Lajovic) και πιάνο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Δ.Ευνουχίδου). Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης των  Zubin Mehta, Sir Simon Rattle, Daniel Harding και Colin Metters. Έχει διευθύνει πολλές σημαντικές ορχήστρες στην Αυστρία, όπως τις RSO ÖRF, Wiener Kammerorchester, Kammerorchester Graz, καθώς επίσης έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως η Rzeszow Philharmonic Orchestra (Πολωνία), Ploesti Orchestra (Ρουμανία) και ALEA III (Βοστώνη). Έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις στους διαγωνισμούς  ‘2nd International Conductors Competition’ στο Weiz (2η θέση), του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Μάντσεστερ (2013) και ‘Δ.Μητρόπουλος’ (2010). Το 2012 επιλέχθηκε από την Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) ανάμεσα στους 20 πιο ταλαντούχους νέους μαέστρους της Ευρώπης. Τον Νοέμβριο του 2013 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Ελλάδα διευθύνοντας την όπερα La Cenerentola του G. Rossini στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Έχει διευθύνει στην όπερα του Klosterneuburg-Αυστρίας, Opera de Bauge-Γαλλίας, Rose Theater-Λονδίνο, Musikverein-Βιέννης, Gasteig-Μονάχου, Liederhalle-Στουτγκάρδης, Brucknerhaus-Λιντζ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ