Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ -Ο.Μ.Μ.Θ. - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ



10 Ιουνίου 2015
Τετ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

J. Haydn: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Αρ. 11, σε Ρε μείζονα
                 
Γεωργία Λαζαρίδου   πιάνο
L.v. Beethoven: Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Αρ. 3 σε Ντο ελάσσονα, Έργο 37
                            
Ελεονώρα Αποστολίδη   πιάνο
J. Brahms: Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε μείζονα, Έργο 77
                    
Ksenia Dubrovskaya   βιολί

Ο ΟΜΜΘ προσκαλεί τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης να συνεργαστεί με επίλεκτους μουσικούς της MOYSA (Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης), να χτίσει διαπροσωπικές σχέσεις μαζί τους και να υποστηρίξει την καλλιτεχνική τους εξέλιξη, σε μία μεγάλη συναυλία από κοινού. Με αφορμή αυτή την πρώτη από κοινού εμφάνιση, θα προσκληθούν ακροατές από σχολεία, ιδρύματα και άλλους φορείς τους οποίους επισκέφτηκε ο ΟΜΜΘ κατά την προηγούμενη χρονιά (π.χ. Χαμόγελο του Παιδιού, Διαπολιτισμικά Σχολεία, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Νοσοκομεία κ.λπ.), ώστε να τους δοθούν επιπλέον κίνητρα για τη συμμετοχή τους στην πολιτιστική διαδικασία (ανοιχτή γενική δοκιμή και συναυλία).

Ksenia Dubrovskaya Βιολί
Ελεονώρα Αποστολίδη Πιάνο
Γεωργία Λαζαρίδου Πιάνο
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης 
MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης 
Dr. Dariusz Mikulski Διεύθυνση Ορχήστρας

Ksenia Dubrovskaya

Βιολί

Η Ksenia Dubrovskaya είναι μια διακεκριμένη και ταλαντούχος βιολονίστα της νέας γενιάς χάρη στην άψογη τεχνική της, το εξαιρετικό της γούστο και την ικανότητά της να ερμηνεύει και να μοιράζεται τις λεπτότερες αποχρώσεις των συναισθημάτων και των ιδεών του εκάστοτε συνθέτη.
Σε νεαρή ήδη ηλικία απέσπασε βραβεία σε τοπικούς διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Διαγωνισμού Tchaikovsky για Νέους Μουσικούς. Σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο της Μόσχας υπό την καθοδήγηση της Irina Bochkova και συνεχίζει με στόχο το Master Ερμηνείας στο Κολέγιο Μουσικής της Ζυρίχης, μελετώντας πλάι στον βιολονίστα Zakhar Bron και τον Διευθυντή Ορχήστρας Mark Kissoczi.
Τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τη μουσική δωματίου, συνεργάστηκε με ορχήστρες μουσικής δωματίου σε Ευρώπη, Ασία και Βόρεια Αμερική, καθώς και με διάσημους μουσικούς όπως οι Yuri Bashmet, Dmitry Sitkovetsky, Liana Isakadze, Justus Frantz και Philippe Graffin. Ως σολίστ συνέπραξε με παγκόσμια γνωστές ορχήστρες υπό τη διεύθυνση των Saulius Sondeckis, Justus Frantz, Jacek Kaspszyk και Helmut Müller‐Brühl, ενώ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές χάρη στην ερμηνεία της του Κοντσέρτου του Alban Berg, To the Memory of an Angel, υπό τη διεύθυνση του Theodor Kuchar.
Είναι τακτικά προσκεκλημένη στα παγκοσμίου φήμης φεστιβάλ Mecklenburg-Vorpommern, MDR Musiksommer, Moselfestspielen, Kreis Kleve Festival και Festival der Nationen Bad Wörishofen (Γερμανία), Ost-West Musikfest (Αυστρία), Rencontres Musicales Internationales d'Enghien (Βέλγιο) και ArsLongA Festival (Μόσχα). Ταυτόχρονα είναι μία από τους διοργανωτές και πολύτιμη συμμέτοχος του Eτήσιου Gran Canaria Finca Festival of Frantz & Friends.
Πέρα από τα σεμινάρια που πραγματοποιεί σε όλο τον κόσμο, είναι επίσης μέλος ποικίλων  κριτικών επιτροπών διεθνών μουσικών διαγωνισμών.
Παίζει με βιολί που κατασκευάστηκε το 1770 στη Φλωρεντία από τον Giovanni Battista Gabrielli, ένα μουσικό όργανο που παραχωρεί το Ίδρυμα Μουσικής Reinhold Würth (Γερμανία) σε εξαιρετικούς νέους μουσικούς.

Ελεονώρα Αποστολίδη

Πιάνο

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1995. Με την καθοδήγηση της μητέρας της ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης. Το 2010 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο με καθηγητή τον Χαράλαμπο Αγγελόπουλο και το 2012 έλαβε Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα από την τάξη του Γιώργου Χλίτσιου.
Έχει βραβευθεί στους εξής διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς: AADGT-International Young Gifted Musicians Festival, “Passion of Music 2015” στη Νέα Υόρκη (Χρυσό Μετάλλιο), International Competition of Young Performers (τίτλος του Soloist), 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του “Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης” (Α' Βραβείο), Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρείας “Τέχνη” (Γ' Βραβείο), Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης (Β' Βραβείο).
Ως σολίστ έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την Ορχήστρα Σπουδαστών του Κ.Ω.Θ. Έχει δώσει συναυλίες σε Ελλάδα, Ουγγαρία, Βέλγιο, Αυστρία και Η.Π.Α. και έχει εμφανιστεί σε αίθουσες συναυλιών όπως οι Carnegie Hall και Steinway Hall (Nέα Υόρκη), Kasteel d'Ursel (Βέλγιο), Wiener Saal, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου και μουσικής δωματίου με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σολίστ όπως οι Ναταλία Μιχαηλίδου, Δημήτρης Τουφεξής, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Alexander Korsantia, Alexander Melnikov, Vladimir Feltsman.
Σήμερα φοιτά στο Conservatory of Music-Purchase College στη Νέα Υόρκη με πλήρη υποτροφία, στην τάξη του Paul Ostrovsky.


Γεωργία Λαζαρίδου

Πιάνο

Η Γεωργία Λαζαρίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1997. Στην ηλικία των έξι ετών άρχισε μαθήματα πιάνου με τον Νίκο Ζαφρανά (Α.Π.Θ.) και στη συνέχεια με τον Χρήστο Νούλη (MMusRCM, Bmus(Hons)-RCM, DipRCM) στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου τον Ιούνιο του 2014, σε ηλικία μόλις δεκαέξι ετών, πήρε Δίπλωμα με Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ιδιωτικά μαθήματα με τους Μαρτίνο Τιρίμο, Δόμνα Ευνουχίδου, Μαρία Αστεριάδου, Δημήτρη Τουφεξή, Γιώργο-Εμμανουήλ Λαζαρίδη, Tessa Nicholson, Alan Weiss, Murray McLachlan, Masayuki Tayama, Steven Osborn, Bryce Morrison, Peter Donohoe, Penelope Roskell, Alicia Fiderkiewich και έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα, την Αγγλία και τη Νέα Υόρκη.
Έχει διακριθεί με Γ' Βραβείο για Παιδιά έως Δεκαεννέα Ετών στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Roma 2010” και με Α' Βραβεία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου “Μαρία Χαιρογιώργου - Σιγάρα 2010” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου “Gina Bachauer 2011” και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου των Orpheus Soloists. Έχει επίσης λάβει Έπαινο συνοδευόμενο με Χρηματικό Βραβείο από τον “Σύλλογο Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης” μετά από Προκήρυξη Πανελλήνιου Διαγωνισμού για μια υποτροφία πιάνου για νέους πιανίστες έως τριάντα ετών.
Έγινε δεκτή στο Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης και από τον Σεπτέμβριο του 2015 θα συνεχίσει τις σπουδές της στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance του Λονδίνου, στην τάξη του Douglas Finch.
Το τρέχων ακαδημαϊκό έτος φοιτά με υποτροφία στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης.

MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2015 από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Συνιστά μια κοινότητα νέων μουσικών από τη Θεσσαλονίκη, τη Βόρεια Ελλάδα και άλλες περιοχές και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 80 μέλη. Σκοπός της είναι η περαιτέρω εκπαίδευση των μελών της στην ορχηστρική τέχνη και σε άλλους συναφείς τομείς, η υποστήριξη της καλλιτεχνικής τους εξέλιξης μέσα από διεθνείς συνεργασίες καθώς και η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας μέσω της μουσικής.
Η πρώτη εμφάνιση της “MOYSA” σε συνεργασία με την Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης έλαβε χώρα στις 19 Απριλίου 2015 στην Αίθουσα Φίλων Μουσικής του ΜΜΘ, υπό τη διεύθυνση του ανερχόμενου Βραζιλιάνου Μαέστρου, Yuri Azevedo.
Από τον Ιούνιο του 2015, Αρχιμουσικός της Ορχήστρας είναι η διεθνής Ελληνίδα Μαέστρος και πιανίστα, Ζωή Ζενιώδη.

Dr. Dariusz Mikulski

Διεύθυνση Ορχήστρας

Διευθυντής Ορχήστρας και ερμηνευτής Γαλλικού Κόρνου, Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Sudecka του Wałbrzych - Πολωνία (2005-­2010), Καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Łódź, Γενικός Διευθυντής της CONCORNO Kulturmanagement του Βερολίνου, Προσκεκλημένος Διευθυντής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής της Ταϊλάνδης (Μπανγκόκ), ο Dr. Mikulski συνεργάζεται με πολλές ορχήστρες όπως οι NDR- Sinfonieorchester des Norddeutschen Rundfunks, Orchester der Deutschen Oper of Berlin, Wiener Kammerorchester, Philharmonie der Nationen, Stuttgarter Kammerorchester, Φιλαρμονικές Ορχήστρες της Ταϊλάνδης, του Poznań, του Łódź, του Irkuck, του Opole, Φιλαρμονική Ορχήστρα Bałtycka, Berliner Symphoniker κ.α.
Ξεκίνησε τις σπουδές του στη Μουσική Ακαδημία του Łódź. Το 1994 σπούδασε γαλλικό κόρνο με τον Radovan Vlatković και διεύθυνση ορχήστρας με τον Thomas Ungar στη Μουσική Ακαδημία της Στουτγάρδης και στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Ζάλτσμπουργκ.
Είναι ιδρυτής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CONCORNO Kulturmanagement του Βερολίνου, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στη διαχείριση διεθνών συναυλιών και καλλιτεχνών.
Ο Dr. Dariusz Mikulski έχει τιμηθεί (2008) από το Υπουργείο Πολιτισμού και Εθνικής Κληρονομιάς της Πολωνίας με το Μετάλλιο “Gloria Artis”, για την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, ως ένας από τους νεότερους καλλιτέχνες στην ιστορία του πολωνικού πολιτισμού . Το 2011 έλαβε επίσης το Ασημένιο Μετάλλιο του Δήμου του Βερολίνου για την πολιτιστική του συνεισφορά.
Μεταξύ των ηχογραφήσεών του στο ραδιόφωνο και σε CD συγκαταλέγονται πολυάριθμα έργα για γαλλικό κόρνο, έργα μουσικής δωματίου και συμφωνικής μουσικής, καθώς και όπερα.







ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ










Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διπλωματικές Εξετάσεις Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης!