Η ΣΟΔΘ στα εγκαίνια της 12ης διεθνής έκθεσης Θεσσαλονίκης






Τετρακόσιοι εκθέτες, 200 εκδότες και επαγγελματίες του κλάδου του βιβλίου: η 12η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου κάνει αυλαία στα περίπτερα 13 και 15 της ΔΕΘ - Hellexpo (με ελεύθερη είσοδο για το κοινό). 
Εγκαινιάζεται το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Μαΐου και θα διαρκέσει ως και το βράδυ της Κυριακής 10 Μαΐου.

Την Πέμπτη 7 Μαϊου  στα εγκαίνια της έκθεσης και ώρα 7:30 θα παίξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης έργα Βάρβογλη και Σκαλκώτα. Θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Χάρης Ηλιάδης.

Τιμώμενοι: Αναγνωστάκης, Λορεντζάτος και Κουμανταρέας - που έφυγε νωρίς...

 

Τιμώμενοι λογοτέχνες ορίστηκαν, στη φετινή διοργάνωση: ο Μανόλης Αναγνωστάκης, ο κριτικός, δοκιμιογράφος και ποιητής Ζήσιμος Λορεντζάτος, ο πρόσφατα χαμένος Μένης Κουμανταρέας και ο Θεσσαλονικιός λογοτέχνης Αλμπέρτος Ναρ (με αφορμή και τα 10 χρόνια από τον θάνατό του).
   Η 12η Διεθνής ΄Εκθεση Βιβλίου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αφιέρωμα στην Ιβηροαμερικάνικη λογοτεχνία, αφιέρωμα στη σχέση του βιβλίου με τις τέχνες, την παιδική και εφηβική γωνιά, τη συμμετοχή 19 χωρών ως προς την ξένη λογοτεχνία, τις εκδηλώσεις των εκδοτών κ.α.

Τόπο στους νέους

Το 2ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών -συνέχεια του 1ου, που διοργανώθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου- δίνει βήμα διαλόγου και προβολής του έργου των νέων δημιουργών. Στο διήμερο Φεστιβάλ, 8-9 Μαΐου, νέοι και ταλαντούχοι συγγραφείς που προτείνονται από ηλεκτρονικά και έντυπα λογοτεχνικά περιοδικά, θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τους παρουσιαστές τους, θα συστηθούν στο ευρύ κοινό και θα παρουσιάσουν το έργο τους.

Χωρίς τιμώμενη χώρα

Στη φετινή διοργάνωση δεν υπάρχει - για πρώτη φορά - τιμώμενη χώρα.  Τα εγκαίνια της 12ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν στις 7.30 το απόγευμα της Πέμπτης, στον κεντρικό χώρο του περιπτέρου 15 της ΔΕΘ.
 

«Τα μέσα επικοινωνίας στον κόσμο της ψηφιακής εποχής»

Στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου μετέχει φέτος και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο και διοργανώνει συζήτηση με θέμα: «Τα μέσα επικοινωνίας στον κόσμο της ψηφιακής εποχής». Εισηγητές ορίστηκαν οι: Μιχάλης Ψύλλος, πρόεδρος και διευθυντής του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μήτσος Μπιλάλης, επίκουρος Καθηγητής Θεωρίας και Τεχνολογίας της Ιστορικής Πληροφορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Γιάννης Μπασκόζος, δημοσιογράφος. Τον συντονισμό θα έχει ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μακρινές φωνές» του περιπτέρου 15, στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής 8 Μαΐου.

Οι διοργανωτές

Η  Δ.Ε.Β.Θ. διοργανώνεται από Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού με τη συνεργασία της  ΔΕΒ-HELEXPO, των Ελλήνων Εκδοτών και τουΔήμου Θεσσαλονίκης, υπό την υψηλή εποπτεία και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Info:
ΔΕΘ – HELEXPO, ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ 13 & 15
Είσοδος ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 15:00-21:00 |Παρασκευή και Κυριακή 10:00-21:00 | Σάββατο 10:00-22:00
www.thessalonikifookfair.com
facebook.com/thessalonikibookfair
Πληροφορίες τηλ.: 210-6776540 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διπλωματικές Εξετάσεις Διεύθυνσης Ορχήστρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης!