Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

  Ο.Μ.Μ.Θ. - ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΣΟΔΘ στο Μέγαρο σε έργα : L.v. Beethoven, L. Brouwer, R. Schumann

07 Μαρτίου 2018 
Τετ 21:00 (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)



Α’ Μέρος
L.v. Beethoven: Εισαγωγή από το μπαλέτο Τα πλάσματα του Προμηθέα, έργο 43
L. Brouwer: Κοντσέρτο για κιθάρα αρ. 3, «Ελεγειακό»

Β’ Μέρος
R. Schumann: Συμφωνία αρ.4



Τηλέμαχος Ρουδνικλής Κιθάρα
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης 
Anton Shaburov Διεύθυνση Ορχήστρας

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€, 5€ (μειωμένο)





Τηλέμαχος Ρουδνικλής
Κιθάρα


Ο Τηλέμαχος Ρουδνικλής γεννήθηκε στην Ολυμπιάδα Πτολεμαΐδας και ξεκίνησε τις πρώτες του μουσικές σπουδές στην κιθάρα, σε ηλικία 7 ετών, στο Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο (τάξη Γλυκερίας Παπαδοπούλου). Σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε παίρνοντας Δίπλωμα Κλασικής Κιθάρας με Άριστα και με καθηγητή τον Κώστα Μακρυγιαννάκη. Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας με καθηγητές όπως τους Marco Socias, Oscar Ghiglia, Roland Dyens, Marcin Dylla, Nora Buschmann και Odair Assad.




Anton Shaburov
Διεύθυνση Ορχήστρας


Νικητής του Τρίτου Διεθνούς Διαγωνισμού Διεξαγωγής Μουσών Ilya Musin (Kostroma, Ρωσία, 2013 - Grand Prix και ειδικό βραβείο κοινού).
Νικητής του πρώτου διεθνούς διαγωνισμού Felix Mendelssohn (Θεσσαλονίκη, 2016 - Πρώτο βραβείο).
Ο Anton Shaburov γεννήθηκε στο Yekaterinburg και έλαβε τη μουσική του εκπαίδευση σε δύο μεγάλες ρωσικές σκηνές. Αποφοίτησε από το Ural Mussorgsky (2008, δίπλωμα με τιμητικές διακρίσεις) και το Ωδείο Τσέικοφσκι της Μόσχας (2011, δίπλωμα με τιμητική διάκριση) που μελετά τη διδασκαλία με τον θρυλικό καθηγητή Γκενάτι Ροδοχεντσενσκυ. Το 2016, ολοκλήρωσε ένα βοηθητικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης στο Ωδείο Τσέικοφσκι της Μόσχας.
Το 2008-2017, ο Anton Shaburov εργάστηκε στο Conservatory του Ural State Mussorgsky (Εκατερίνεμπουργκ), όπου συνδυάζει τις δραστηριότητές του ως κύριος διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας με διδασκαλία στην προεδρία της Διεύθυνσης Ορχήστρας. Κατά τη διάρκεια του έργου του ως κύριου αγωγού, ο Αντώνης Σαμπούροφ διοργάνωσε περισσότερα από 40 συναυλιακά προγράμματα και διάφορα φεστιβάλ αφιερωμένα στον Ραχμανινόφ, τον Λίζτ, τον Τσαϊκόφσκι, τον Σχερντίν, τον Β Vladislav Zolotaryov. Κάτω από την καθοδήγησή του, η Ορχήστρα προετοίμασε την παγκόσμια πρεμιέρα του κονσέρτου βιολί αριθ. 1 του Mikael Tariverdiev (σολίστ - ο τιμημένος καλλιτέχνης της Ρωσίας Graf Murzha).
Τον Αύγουστο του 2016, η Συμφωνική Ορχήστρα του Ουραλικού Ωδείου υπό τη σκυτάλη του Anton Shaburov αντιμετώπισε τον υψηλότερο θρίαμβό του στο Konzerthaus Berlin στο φεστιβάλ Young Euro Classic 2016. Η παράσταση του ρωσικού προγράμματος ήταν μια τεράστια επιτυχία με το κοινό και έγινε πολύ θερμή υποδοχή από τον γερμανικό και ρωσικό μουσικό τύπο.
Το 2010, ο Anton Shaburov έκανε το ντεμπούτο του ως μουσικό σκηνοθέτη της όπερας του Puccini Gianni Schicchi στο Θέατρο Όπερας του Conservatory του Ural State Mussorgsky. Για το έργο αυτό τιμήθηκε με το βραβείο του κυβερνήτη του Sverdlovsk Region "Για εξαιρετικά επιτεύγματα στον τομέα της λογοτεχνίας και των τεχνών". Κατά τη διάρκεια του έργου του στο Όπερα της Όπερας του Ωδείο Mussorgsky Ωδείο Anton Shaburov έγινε μουσικός διευθυντής τέτοιων παραγωγών όπως
Orff’s Die Kluge, Stravinsky’s Mavra and The Nightingale, Eugene Onegin by Tchaikovsky, The Noblewoman Vera Sheloga by Rimsky-Korsakov, Duenia by Sergei Prokofiev.
Σαν φιλοξενούμενος σκηνοθέτης Anton Shaburov έχει εμφανιστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα MAV (Βουδαπέστη, Ουγγαρία), τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ουράλ (Εκατερίνεμπουργκ, Ρωσία), τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Plovdiv (Βουλγαρία), την Κρατική Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα της Καζακικής Δημοκρατίας, την Magna Grecia Συμφωνική ορχήστρα (Taranto, Ιταλία), Συμφωνική Ορχήστρα της Νότιας Αριζόνα (Tucson, ΗΠΑ), Φιλαρμονικές ορχήστρες του Rostov-on-Don, Σαμάρα, Kislovodsk και πολλοί άλλοι. Από το 2015 ο Anton Shaburov έγινε Διευθυντής Ορχήστρας Επιμελητηρίου του Omsk.
Από το 2012 συνεργάζεται με το Κρατικό Ακαδημαϊκό Όπερα και Μπαλέτο του Εκατερίνμπουργκ ως φιλοξενούμενος αγωγός.
Από το 2015 ο Anton Shaburov είναι Διευθυντής Ορχήστρας του Ομσκ. Τον Αύγουστο του 2017, ο Anton Shaburov ονομάστηκε κύριος διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας της Κρατικής Συμφωνικής Άπω Ανατολής (Khabarovsk, Ρωσία).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ