ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ Α.Π.Θ.


ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
21:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.


Πρόγραμμα:
L.v.Beethoven: Εισαγωγή «Κοριολανός», έργο 62
F.Mendelssohn: Κοντσέρτο για βιολί σε μι ελάσσονα, έργο 64
L.v.Beethoven: Συμφωνία αρ. 1 σε Ντο μείζονα, έργο 21
Μαέστρος: Γεώργιος Μπαλατσινός
Σολίστ: Noé Inui – Παστιάδης

Νώε Ινουί
"Πολίτη του Κόσμου" θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει κανείς. Γεννημένος στις Βρυξέλλες το 1985 από μητέρα ελληνίδα και πατέρα ιάπωνα ζει στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας από το 2006. ΄Αρχισε να μαθαίνει βιολί όταν ήταν 4 χρόνων. Αποφοίτησε διαδοχικά από τα Κονσερβατουάρ των Βρυξελλών, του Παρισιού, της Καρλσρούης και του Ντύσελντορφ.
Ο Νώε βραβεύτηκε σε μια σειρά από διεθνείς διαγωνισμούς όπως το ειδικό βραβείο για ταλαντούχους νέους στο διαγωνισμό Σιμπέλιους στο Ελσίνκι το 2005, το μετάλλιο Louis Spohr το 2007 στη Γερμανία και το πρώτο βραβείο της οργάνωσης Young Concert Artists το 2009 στη Νέα Υόρκη. Το 2011 του απονεμήθηκε στην Αθήνα το βραβείο Τζίνα Μπαχάουερ και το 2012 το βραβείο Julius Bär στο Verbier της Ελβετίας.
Σαν σολίστας ο Νώε παίζει με γνωστές ορχήστρες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, σε αίθουσες όπως το Beethovenhaus στη Βόννη, το Tonhalle στο Ντύσελντορφ, τη Philarmonie στην Κολωνία, το Gasteig στο Μόναχο, το Muziektheater στο ΄Αμστερνταμ, το Bozar στις Βρυξέλλες, το Μέγαρο στην Αθήνα και το Palau de la Musica στη Βαρκελώνη. Παίζει όλα τα βασικά κοντσέρτα για βιολί αλλά και λιγότερο γνωστά κοντσέρτα όπως Bartok 2, Korngold, Milhaud, Weil και Hartmann.
Από το 2011 και μετά ο Νώε κάνει δυό φορές το χρόνο τουρνέ στην Ιαπωνία είτε σαν σολίστας με την Φιλαρμονική της πόλης της Ναγκόγια και με την Φιλαρμονική της Ιαπωνίας είτε δίνοντας ρεσιτάλ και συμμετέχοντας σε φεστιβάλ. Το 2012 έκανε το ντεμπούτο του στο Τόκυο με την Φιλαρμονική της Ιαπωνίας και το κοντσέρτο του Μέντελσον και στη συνέχεια στην αίθουσα Suntory Hall με το κοντσέρτο του Τσαϊκόφσκυ.
Στη Μουσική Δωματίου ο Νώε έπαιξε με μουσικούς όπως η Martha Argerich, ο Λεωνίδας Καβάκος και ο Julien Quentin. Στο πλαίσιο των συναυλιών της οργάνωσης Young Concert Artists Series εμφανίστηκε σε μεγάλες αίθουσες της Αμερικής όπως το Merkin Hall στη Νέα Υόρκη, το Kennedy Center στην Ουάσιγκτον και το Boston-Isabella Stewart Gardner Museum στη Βοστώνη. Το 2013 ο Νώε έκανε το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ του Verbier της Ελβετίας.
Στην Ευρώπη συνεργάζεται με ορχήστρες όπως η Braunschweiger Staatsorchester και η Stuttgarter Kammerorchester της Γερμανίας, η Orquesta Ciudad de Granada της Ισπανίας, η Κρατική Αθηνών, η Κρατική Θεσσαλονίκης, Het Balletorkest της Ολλανδίας και με διευθυντές όπως οι Alexander Lazarev, Alexander Joel, Daniel Inbal, Paul Meyer, Dennis Russell Davies, Pablo Gonzalez, Ken-David Masur και Nikolai Alexeev.
Τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται τακτικά με τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο πιάνο τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική και την Ιαπωνία. Οι δύο μουσικοί μαζί και με τον τσελίστα Benedict Kloeckner εμφανίζονται επίσης με το σχήμα Trio Bell’Arte. Mεταξύ 2005 και 2012 ο Νώε ήταν μέλος του Trio Carlo van Neste στις Βρυξέλλες.
Ο Νώε παίζει σε βιολί του Tomasso Balestrieri (1764 Madova Ιταλίας).
Ο Νώε συνδυάζει δεξιοτεχνία και αυθεντικό συναίσθημα στις εμφανίσεις του. Το ενδιαφέρον του για την σύγχρονη μουσική τον οπλίζει με δυναμισμό και μαεστρία στο παίξιμο.
΄Εχουν κυκλοφορήσει 6 δίσκοι του μεταξύ άλλων με τους πιανίστες Βασίλη Βαρβαρέσο και Mario Häring. Τρεις δίσκοι του είναι με το τρίο Carlo van Neste.



Γεώργιος Μπαλατσινός

Ο Γεώργιος Μπαλατσινός σπούδασε βιολί, βιόλα, σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας στις ανώτατες μουσικές ακαδημίες του Detmold, Γενεύης, Βέρνης, Μιλάνο απ’ όπου και αποφοίτησε με διακρίσεις. Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας στην Ανώτατη Ακαδημία των Τεχνών της Λουκέρνης με καθηγητή τον R. Weikert και στο Conservatorio G. Verdi του Μιλάνου με καθηγητή τον V. Parisi.Το 2016  κέρδισε τον International Concert Competition(στην κατηγορία Διεύθυνσης Ορχήστρας) στο Βερολίνο καθως επισης τον ιδιο χρονο διακριθηκε στον Διαγωνισμο Donatella Flick του Λονδινου.   Το 2012 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό διεύθυνσης ορχήστρας ‘’Black Sea’’ του θεάτρου O. Danovsky.Το 2015  επιλέχτηκε από τον  διεθνούς φήμης μαέστρο  David Zinman   και την NationalArts  Center Orchestra μέσα από εκατοντάδες αιτήσεις ως ένας από τους 4 νέους μαέστρους που είχαν  την ευκαιρία να μαθητεύσουν  δίπλα του  με υποτροφία. Τα 2 τελευταία χρόνια επιλέχτηκε από ένα από  τα σημαντικότερα  φεστιβάλ στον κόσμο  το Gstaad Menuhin   Festival  σαν ενεργός σπουδαστής  να μαθητεύσει δίπλα στους διεθνής φήμης μαέστρους   Gennadi Roshdetnevsky  και Neeme Järvi . Καθώς επίσης σαν ενεργός σπουδαστής σε διεθνή σεμινάρια, είχε την ευκαιρία να μαθητεύσει δίπλα με μαέστρους όπως οι:  G. Gelmetti (2011- 2014,Αcademia Chiggiana), M. Jurowrky(2010, Berlin),G. Albrecht (2012 Hamburg), J.Schlaefli (2016, Radolfezell International Academy), J. Panula (Panula Academia2015-16)Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έχει αποσπάσει υποτροφίες από ιδρύματα όπως Lyra, Hirschmann,Ωνάση, ΙΚΥ, ΝICATΙ κ.ά. Έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως: Prag SpringFestival 2010, Dresdner Musik festspiel κ.α. Το 2015 διεύθυνε την όπερα Don Pasquele του Donizetti στο θέατρο του Meiningen  . Έχει αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία από διεθνείς διαγωνισμούς  καθώς επίσης το 2015 διεύθυνε για πρώτη φορά στη χρυσή αίθουσα του Musikverein της Βιέννης ( SGL festival )και τον Ιουνιο του 2016  στην φιλαρμονικη του βερολινου την Berliner Symphoniker.Μεταξύ άλλων έχειδιευθύνει διάφορες ορχήστρες όπως η NAC Ορχήστρα (Οττάβα), BerlinerSymphoniker, Meininger Hofkapelle, Gstaad Festival Orchestra, Κρατικη Ορχήστρα Αθηνων,   Κρατική Φιλαρμονική της Λιθουανίας, Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ,Sofia Festival Philharmonic, Ορχήστρα Βέρντι του Μιλάνου, Ορχήστρα i Pomeriggi di Milano, Συμφωνική Ορχήστρα του SanRemo, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την Εθνική Λυρική O. Danovsky της Ρουμανίας, Südwestdeutsche Philarmonie.Από το 2010 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Νέων Arabesque (Ελβετία) και της Sinfonietta Mosaique.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ