Συμφωνικό… λιμάνι στην Ηγουμενίτσα


Την Κυριακή 23 Ιουνίου ο Γιώργος Γάκης, οι Troublemakers, η Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, μαζί τους και ο Κιπ Γουίνγκερ, θα δώσουν συναυλία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το μεγαλεπήβολο σχέδιο που διοργανώνουν η περιφερειακή ενότητα Θεσπρωτίας με τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας, προβλέπει μια συναυλία σε δύο κομμάτια: στο πρώτο μέρος της συναυλίας η συμφωνική θα παίξει το έργο του Γουίνγκερ και στο δεύτερο, μαζί με τους Troublemakers θα παρουσιαστούν κομμάτια της μπάντας και διασκευές γνωστών τραγουδιών. Η συναυλία θα κλείσει με τον Γουίνγκερ επί σκηνής και όλους τους μουσικούς, να παίζουν δικά του κομμάτια.
Ο Γουίνγκερ έχει ήδη ένα έργο κλασικής σύνθεσης στο ρεπερτόριό του, αποδεικνύοντας ότι είναι πολυδιάστατος μουσικός, εκτός από το «μάτσο» χαρντ ροκ πρότυπο του τέλους της δεκαετίας του ’80, οπότε και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το «Ghosts», μια ημίωρη σύνθεση, έχει γίνει και μπαλέτο στις ΗΠΑ. Για τον Γάκη και τους Troublemakers, τα πράγματα είναι λίγο ως πολύ γνωστά και… μη εξαιρετέα: Ο Γάκης, είτε μόνος του, είναι με τους Troublemakers παραμένει σταθερή αξία στην εγχώρια μουσική σκηνή, ενώ τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί ανά την Ελλάδα (και κυρίως στα Γιάννενα) μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ροκ παρελθόντος: Whitesnake, Deep Purple, Scorpions. Από πέρυσι όμως έχει ακόμα ένα προσωπικό άλμπουμ με πολύ καλές συμμετοχές, το Too muchaint never enough, σε αμερικάνικο label. Στο μεσοδιάστημα, στις 29 Μαΐου, ο Γάκης θα φιλοξενήσει ακόμα ένα σημαντικό καλλιτέχνη στα Γιάννενα, τον Ούλι Ροθ, πρώτο κιθαρίστα των Scorpions, στον Πολυχώρο αγορά.   Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1987 με την αρχική ονομασία «Δημοτική Ορχήστρα» και αποτελείται από ταλαντούχους και καταξιωμένους μουσικούς και συμμετέχει δυναμικά στα μουσικά δρώμενα της πόλης, με συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ