Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ FRANCESCO LA VECCHIA PRESENTS... Ο.Μ.Μ.Θ. - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ





31 Μαΐου 2013

Παρ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)
Τιμές εισιτηρίων: 12€, 5€ (μαθητικό-φοιτητικό-κάτοχοι κάρτας ανεργίας) - Ισχύει κάρτα πολιτισμού


Ludwig van BeethovenΕισαγωγή «Προμηθέας»
Johannes BrahmsΣυμφωνία Νο. 3
Frédéric ChopinΚοντσέρτο για πιάνο Νο.1
Ο διάσημος Ιταλός μαέστρος, η χαρισματική κορεάτισα πιανίστα και η ΣΟΔΘ παρουσιάζουν τρία κοσμήματα του κλασικού ρεπερτορίου. Οι εκπληκτικές μελωδίες σε συνδυασμό με τις μουσικές διαφορές των στυλ των δύο διαφορετικών σχολών και την δεξιοτεχνία των συντελεστών καθιστούν τη συναυλία μουσικά ιδιαίτερη.

Sunmi Han Πιάνο
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης 
Francesco La Vecchia Διεύθυνση Ορχήστρας


Francesco La Vecchia

Διεύθυνση Ορχήστρας

Ο Goffredo Petrassi περιέγραψε τον La Vecchia λέγοντας: “Γνώρισα τον Francesco La Vecchia όταν ήταν ο αγαπημένος μαθητής του FrancoFerrara. Πρόκειται για ένα μαέστρο προικισμένο με σπάνια μουσική ευαισθησία και με μία από τις πιο 'σύγχρονες' τεχνικές διεύθυνσης στις μέρες μας. Οι εκτελέσεις του είναι ενθουσιώδεις χάρη σε ένα πηγαίο, εσωτερικό πάθος που φωτίζει τη μουσική, ένα πάθος που μεταφέρεται στο, επίσης ενθουσιώδες, ακροατήριο. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης!
Γεννημένος στη Ρώμη, ο Francesco La Vecchia ξεκίνησε μουσικές σπουδές με τον παππού του, δίνοντας το πρώτο του ρεσιτάλ σε ηλικία εννέα μόλις ετών. Δεκαοχτώ ετών ίδρυσε το Quintetto Boccherini, του οποίου ηγείτο, ενώ στα είκοσι τρία του συνέλαβε την ιδέα της ίδρυσης της Fondazione Arts Academy, στη Ρώμη. Σε ηλικία είκοσι επτά ετών κατέλαβε τη θέση του Μόνιμου Μαέστρου της Orchestra della Istituzione Sinfonica της Ρώμης.
Έχει διευθύνει περισσότερες από εκατό από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου και έχει ηχογραφήσει σε Ιαπωνία, Μεξικό, Καναδά, Βραζιλία και Ιταλία. Ίδρυσε την Orchestra Sinfonica di Roma e del Lazio, τη New World Youth Orchestra, δύο μουσικά φεστιβάλ στην Ιταλία και ένα στη Βραζιλία. Διετέλεσε επίσης Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Κύριος Φιλοξενούμενος Μαέστρος και Μουσικός Διευθυντής σε ορχήστρες, θέατρα και φεστιβάλ σε Ουγγαρία, Βραζιλία, Μεξικό και Πορτογαλία.
Το 2002 έλαβε τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Μόνιμου Μαέστρου της Orchestra Sinfonica di Roma. Υπό τη διεύθυνσή του η Ορχήστρα έγινε, σε λίγα μόνο χρόνια, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα μουσικά σύνολα της Ευρώπης, πραγματοποιώντας θριαμβευτικές περιοδείες σε Αγία Πετρούπολη, Μαδρίτη, Βελιγράδι, Βρυξέλλες, Ρίο ντε Τζανέιρο, Λονδίνο, Αθήνα και Βερολίνο.
Ο La Vecchia έχει βραβευτεί για τη μουσική του πορεία από το “Ευρωπαϊκό Έτος Μουσικής” και έχει τιμηθεί από Προέδρους και Υπουργούς Πολιτισμού σε χώρες όπως οι Βραζιλία, Ουγγαρία, Μολδαβία, Γαλλία, Μεξικό και Νότια Αφρική. Έχει επίσης ανακηρυχθεί “Τιμώμενος Πολίτης” από πλήθος πόλεων ανά τον κόσμο.
Στα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την ίδρυση της Orchestra Sinfonica di Roma διηύθυνε πάνω από τριακόσιες παραστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται περισσότερα από εκατό συμφωνικά προγράμματα, δεκαοχτώ Λειτουργίες και Ορατόρια και είκοσι μία Όπερες. Σχετικά με τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό παραστάσεων που καλείται να διεκπεραιώσει σε κάθε σαιζόν, σε άρθρο με τίτλο Ο Τιτάνας και η Μουσική του, ο συγγραφέας σημειώνει: “Δεν πρόκειται για ένα αθλητικό ρεκόρ αλλά για ένα απτό καλλιτεχνικό εγχείρημα που παίρνει σάρκα και οστά χάρη στις απεριόριστες μουσικές του γνώσεις. Στα κοντσέρτα του μπορεί κανείς να καταστεί πολύ συχνά μάρτυρας πραγματικών θριάμβων, με το κοινό να ποδοκροτεί και να ζητωκραυγάζει στο τέλος κάθε παράστασης, με επευφημίες και ατελείωτο χειροκρότημα.
Ο Francesco La Vecchia ηχογραφεί για τις εταιρείες 'Brilliant Classics' και 'Naxos'. Τιμώντας τον, η τελευταία τον έχει ορίσει Καλλιτεχνικό Διευθυντή της σειράς 'Italian Classics'.


Sunmi Han

Πιάνο

Γεννημένη στη Σεούλ το 1989, η Sunmi Han ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία έξι ετών. Έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ σε ηλικία 13 ετών για τις Kumho Prodigy Concert Series, στη Σεούλ. Από τότε έχει συμπράξει, ως σολίστ, με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σεούλ και τη Βόρεια Τσεχική Φιλαρμονική Ορχήστρα και έχει εμφανιστεί, ως προσκεκλημένη, στην Κωνσταντινούπολη και το Βέλγιο και σε αίθουσες σε όλο τον κόσμο (Kumho Art Hall, Harris Concert Hall στο Αspen Music Festival και Suntory Hall).
Έχει κερδίσει σε πολυάριθμους διαγωνισμούς πιάνου στην Κορέα (“Samick Bechstein”, “Eum Ak Chun Chu”, “Eum-Yeon” και “Kuk Min Hansei University Piano Competition”). Έχει επίσης κερδίσει Β' Βραβείο στους Διεθνής Διαγωνισμούς Πιάνου “LISMA” και “EPTA” (European Piano Teachers Association).
Σήμερα σπουδάζει στην Juilliard School της Νέας Υόρκης με τη YohevedKaplinsky.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ