Η ΣΟΔΘ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΤΙΣ 24-2-2018 ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΣΑΒΒΑΤΟ 24-2-2018
ΘΕΑΤΡΟ ΑΣΤΕΡΙΑ ΣΕΡΡΕΣ
ΩΡΑ 8:00ΜΜ







ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Α’ Μέρος
S. Rachmaninoff: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18
Β’ Μέρος
P.I. Tchaikovsky: Συμφωνία αρ. 6 σε σι ελάσσονα, έργο 74


Αλέξανδρος Σαρακενίδης πιάνο
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Χάρης Ηλιάδης Διεύθυνση Ορχήστρας



 Αλέξανδρος Σαρακενίδης   

 ΠιάνοΟ πιανίστας Αλέξανδρος Σαρακενίδης έχει χαρακτηριστεί ως καλλιτέχνης που συνδυάζει δυναμισμό, δεξιοτεχνία και στιλιστική κατανόηση. Τον Ιούνιο 2015, αποφοίτησε από το LUCA -Arts/Lemmensinstituut στο Leuven του Βελγίου, με τον ανώτερο μεταπτυχιακό τίτλο και την ανώτατη διάκριση (summa cum laude), υπό την καθοδήγηση του διεθνώς καταξιωμένου Αμερικανού πιανίστα Alan Weiss.
Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά ρεσιτάλ πιάνου σε Ελλάδα, Βέλγιο, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο και αίθουσες όπως, Βασιλικό Κονσερβατόριο Βρυξελλών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου Ρόδου, θέατρο Απόλλων Ερμούπολης μεταξύ άλλων. Προσκεκλημένος σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ και σειρές συναυλιών, όπως Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, Διεθνές Φεστιβάλ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού, Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων, Les Mercredis de la Musique asbl, Le Festival des Midis aux Minimes, έχει συμπράξει με ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου, όπως Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Kρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Glasperlenspiel Sinfonietta, Mechels Orkest, Brussels Virtuosi, και διεθνούς κύρους σολίστες όπως ο Αμερικανός πιανίστας Alan Weiss και ο Βέλγος φλαουτίστας Marc Grauwels, με τους οποίους διατηρεί στενή σχέση συνεργασίας.
Γεννημένος στις Σέρρες, ο Αλέξανδρος Σαρακενίδης σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε ανώτερες σπουδές πιάνου στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση – οργανική εκτέλεση πιάνου, στην τάξη του Ίγκορ Πέτριν. Έχει μελετήσει, επίσης, με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως Sergio Tiempo, Naum Grubert, Andrei Pisarev, Milena Molova, Lilia Boyadjieva, Michael Hauber, Daniel Rivera, Sergei Osokins, Γιώργο Χατζηνίκο, Κατερίνα και Γιάννα Πολυζωίδου, μεταξύ άλλων. Υπότροφος της Ακαδημίας Αθηνών, έχει διακριθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.





Χάρης Ηλιάδης                          

Διεύθυνση Ορχήστρας
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης “Mozarteum” στο Salzburg της Αυστρίας (τάξη Διεύθυνσης Ορχήστρας των Michael Gielen και Dennis Russell Davies), από όπου αποφοίτησε με το Δίπλωμα Μαέστρου και τον Ακαδημαϊκό Τίτλο “Magister Artium” το 1997.
Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας, όπου τιμήθηκε μετά από ψηφοφορία των μελών της Ορχήστρας με το “Βραβείο Προωθήσεως Νέων Μαέστρων” της Φιλαρμονικής, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία με την Ορχήστρα.
Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο Φεστιβάλ των “Δημητρίων” της Θεσσαλονίκης, την εναρκτήρια συναυλία του οποίου έχει διευθύνει το 2006, το 2007 και το 2010. Ως Φιλοξενούμενος Μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πάζαρτζικ, της Βράτσα και του Βίντιν (Βουλγαρία), τη Συμφωνική Ορχήστρα του Bacău (Ρουμανία), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, τη Filharmonia Sudecka – Wałbrzych (Πολωνία), τη Συμφωνική Ορχήστρα του Dnipropetrovsk και την Ορχήστρα της Όπερας του Χάρκοβο (Ουκρανία) και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι Cheryll Studer, Paul Badura - Skoda, Δημήτρης Σγούρος, Κώστας Κoτσιώλης κ.α.
Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Ορχήστρας, έχει οργανώσει και εμφανίσεις της σε άλλες πόλεις (Ξάνθη, Σέρρες, Βέροια, Βεργίνα, Φλώρινα, Καστοριά, Βόλο).
Τον Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J. Strauss, Die Fledermaus, στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή).
Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna” στη Βουδαπέστη, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2009.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ