ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ GALA ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ



ΤΕΤΑΡΤΗ 20-12-2017
ΦΟΥΑΓΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΩΡΑ: 20:00


Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και  Αποκαταστάσεως Αναπήρων  Προσώπων*
και το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης*
σας προσκαλούν στο
Χριστουγεννιατικό Μουσικό Gala
την Τετάρτη 20/12/2017 και ώρα 20:00
στο Φουαγιέ  του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης

Πρόγραμμα:
-Johann Sebastian Bach: Orchestra suite No3
-Ottorino Respighi: Antiche Dance ed Arie Per Liuto 3.Suite
-Paul Hindemith: Tuttifäntchen Suite
-Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες


Χορωδία Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση Χορωδίας: Αγγελική Κρίσιλα
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Διεύθυνση: Λίζα Ξανθοπούλου

Τιμή Πρόσκλησης : 5 ευρώ
οι  προσκλήσεις θα διατεθούν από την  ΕΛΕΠΑΠ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Η παιδική χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης λειτούργησε με την ίδρυση του Σχολείου το 1992 και από το Σεπτέμβριο του 1996 τη διευθύνει η Αγγελική Κρίσιλα. Η χορωδία αποτελείται από 50 μέλη και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα όλων των εποχών. Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε συναυλίες, χορωδιακά φεστιβάλ, διαγωνισμούς και έχει αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά προγραμματα και διεθνείς συναντήσεις. Πήρε μέρος στις θεατρικές παραστάσεις "Βάτραχοι" του Αριστοφάνη, "Τρωάδες" του Ευριπίδη (παραγωγές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης) και στις Όπερες ''Tosca'', ''La Bohéme'' του G.Puccini και ''Hänsel und Gretel'' του Engelbert Humperdinck (παραγωγή της 'Οπερας Θεσσαλονίκης του Κ.Θ.Β.Ε).
Μεγάλη τιμή για τη χορωδία ήταν η πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας για να ανοίξει την τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών 2001 προς τιμήν του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλου. Σημαντική ήταν η συμμετοχή της χορωδίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην ''3rd Word Summit on Media for children'' και στην Χριστουγεννιάτικη εορταστική συναυλία προς τιμήν των Παλλινοστούντων Ομογενών, που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Το Δεκέμβριο του 2004, με πρόσκληση του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παρίσι κατά την ελληνική συμμετοχή της Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση της ΕΧΡΟ του 2008. Επίσης, συνεργάστηκε με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο έργο ''Όλβιος Τάφος" του Μιχάλη Αδάμη σε Α' εκτέλεση. Τον Απρίλιο του 2010 έδωσε συναυλία στο Stanislas College στο Delft της Ολλανδίας και τον Φεβρουάριο του 2015 στο Ζωγράφειο Σχολείο στη Κωνσταντινούπολη.. Έλαβε μέρος στα Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών  που διοργάνωσε το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Gregory Charles, Basilio Astulez, Αντώνη Κοντογεωργίου, Yoshihisa Matthias Kinoshita και Tigran Hekekyan(2011-2015). Η χορωδία έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες όπως οι: Ανθή Τατσιούλη, Πέτρο Γαϊτάνο, Αναστασία Μουτσάτσου κ.α.Τα έτη 1997, 1999 και 2000 απέσπασε πρώτα βραβεία στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης απέσπασε αργυρά μετάλλια στο 2ο Διεθνή Διαγωνισμό Ρόδου (1999), στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθηνών (2000) και στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθηνών "Χορωδιακή Ολυμπιάδα" (2004) που διοργάνωσε η Αθηναϊκή Πολυφωνία. To 2009 συμμετείχε στο έργο eTwinning, το οποίο απέσπασε το 1ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning 2009.Η χορωδία έχει ηχογραφήσει τρία CD μετά το 2000 με τίτλους ''Ευ ηχείν'', ''By the riverside'' και ''επί γης ειρήνη".
Τη Χορωδία συνοδεύει στο πιάνο η Σοφία Ζουμή.


Αγγελική Κρίσιλα               
       
Διεύθυνση Χορωδίας
Η Αγγελική Κρίσιλα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας της Σόφιας, του Πανεπιστημίου της Σόφιας (με Υποτροφία του ΥΠΕΠΘ), της Ανώτατης Κρατικής Ακαδημίας Μουσικής και Χορευτικής Τέχνης του Πλόβντιβ (Βουλγαρία) και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, έχοντας ολοκληρώσει σπουδές στη Διεύθυνση Χορωδίας, την Παιδαγωγική της Μουσικής Εκπαίδευσης, το Πιάνο και τα Ανώτερα Θεωρητικά. Παρακολούθησε σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας, πιάνου, τραγουδιού και ανώτερων θεωρητικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει διευθύνει τη Χορωδία του Ιερού Ναού Αλεξάντερ Νιέφσκι της Σόφιας, τη Χορωδία Δωματίου της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας και έχει συνεργαστεί με την Όπερα και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα της Όπερας του Βουκουρεστίου, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Διηύθυνε, προς τιμήν του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλου, στην Τελετή Έναρξης του Ευρωπαϊκού Έτους Γλωσσών 2001.
Έχει αποσπάσει α' βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (1996, 1997, 1998, 2000, 2009) και αργυρά μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς (1999, 2000, 2004) και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Γαλλία για τη διεκδίκηση της “EXPO 2008”, διευθύνοντας τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.
Με τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης έχει ηχογραφήσει 3 Cd με τίτλο ευ ηχείν, By the riverside και επί γης ειρήνη.
Υπήρξε Μαέστρος της Χορωδίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, της “Χορωδίας Θεσσαλονίκης” και Βοηθός Μαέστρου της Χορωδίας “Μακεδονία”, ενώ σήμερα διευθύνει τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.




ΛΙΖΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                     

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά και διεύθυνση χορωδίας στο Κρατικό Ωδείο και το Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης. Το 1992 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τo 1993 έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Βερολίνου, όπου σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας κοντά στους μαέστρους H. M. Rabenstein, H. D. Baum, I.  Jackson, M. Husmann.
Κατά την διάρκεια των σπουδών της επιλέχθηκε από το Γερμανικό Μουσικό Συμβούλιο να συμμετέχει στο πρόγραμμα προώθησης νέων μαέστρων (Dirigentenforum), όπου μελέτησε κοντά σε διάσημους μαέστρους όπως οι: K. Masur, K. Sanderling, M. Soustrot, D. Kitajenko, Cl. P. Flor, P. Gülke, B. Kontarsky, J. Kalitzke κ.ά.
Το 2002 ως επιβράβευση της πορείας της στο παραπάνω πρόγραμμα εντάχθηκε στην λίστα  του προωθητικού προγράμματος Maestros von Morgen (Μαέστροι του Αύριο).
Έχει διευθύνει σημαντικές γερμανικές ορχήστρες μεταξύ των οποίων τις: Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, Berliner Sinfoniker, Συμφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Στουτγάρδης, Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου, Ορχήστρα της Beethovenhalle, Πρωσική Ορχήστρα Δωματίου, Κρατική Ορχήστρα της Φρανκφούρτης (Oder), Landeskapelle Eisenach, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Cottbus, Φιλαρμονική του Νέου Βραδεμβούργου, Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, Φιλαρμονική του Baden-Baden, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Θεάτρου Plauen-Zwickau, Συμφωνιέτα της Κολωνίας, Ορχήστρα Δωματίου του Heilbronn, Ορχήστρα Δωματίου Folkwang του Essen, Φιλαρμονική Ορχήστρα Reutlingen της Βυρτεμβέργης, Κρατική Ορχήστρα Rheinische Philharmonie Koblenz κ.ά.
Έχει διευθύνει επίσης την Σικελική Συμφωνική Ορχήστρα σε έξι κοντσέρτα στην Σικελία, την Philarmonia Hungarica και την Ορχήστρα Δωματίου Γυναικών της Αυστρίας.
Ως βοηθός του μαέστρου Mario Venzago διηύθυνε την Ορχήστρα Νέων της Γερμανίας. Πραγματοποίησε επίσης περιοδεία με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Saarland.
Τον Οκτώβριο του 1998 προσκλήθηκε να ηχογραφήσει έργα Sibelius με την Συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. και τον Ιανουάριο του 1999 διηύθυνε στην Αθήνα την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ..
Έχει συμπράξει επανειλημμένως με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης κ.ά.
Τον Μάιο του 2002 διηύθυνε την Carmen του Bizet στο Θέατρο Mainfranken του Würzburg και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους συνεργάσθηκε με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην παραγωγή της όπερας Rigoletto του Verdi. Τον Μάρτιο του 2004 προσκλήθηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή να διευθύνει τις παραστάσεις της οπερέτας Παριζιάνικη Ζωή του J. Offenbach και τον Μάιο του ίδιου έτους διηύθυνε την όπερα Tosca στο Θέατρο του Osnabrück.
Στις αρχές του 2005 διηύθυνε έναν τρίμηνο κύκλο παιδικών παραστάσεων με την Nordwestdeutsche Philharmonie. 
Την ίδια χρονιά διηύθυνε στην Εθνική Λυρική Σκηνή τις παραστάσεις της Νυχτερίδας του J. Strauss και την όπερα Έτσι κάνουν όλες στο Θέατρο της Ulm. Τον Φεβρουάριο του 2007 ανέλαβε την μουσική διεύθυνση των παραστάσεων της οπερέτας Η Νυχτερίδα του J. Strauss στην Όπερα Θεσσαλονίκης.
Έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας, αποσπώντας μεταξύ άλλων το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Διεύθυνσης στο Bad Homburg το 2002 και το δεύτερο βραβείο στον 5ο Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας Α. Pedrotti στο Trento της Ιταλίας το 1997. Ήταν επίσης μία εκ των τριών φιναλίστ στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης του Cadaques το 2000 στην Ισπανία.
Έχει ασχοληθεί ιδιαιτέρως με την διάδοση της ελληνικής συμφωνικής μουσικής στο εξωτερικό, κυρίως στην Γερμανία, διευθύνοντας έργα Ελλήνων συνθετών σε γνωστές αίθουσες συναυλιών όπως το Konzerthaus του Βερολίνου κ.ά.
Τον Σεπτέμβριο του 2005 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση της Όπερας Θεσσαλονίκης, θέση η οποία θεσμοθετήθηκε για πρώτη φόρα στην ιστορία του οργανισμού.  Κατά την διάρκεια της θητείας της μαζί με την καλλιτεχνική και διοικητική ανάπτυξη και εξέλιξη της Όπερας Θεσσαλονίκης την οποία επέτυχε, προγραμμάτισε και υλοποίησε ένα πρωτοποριακό παιδαγωγικό πρόγραμμα με την επωνυμία «παις Όπερα», το οποίο έκανε οικείο το είδος της όπερας σε χιλιάδες παιδιά και νέους. Συνέλαβε την ιδέα του φεστιβάλ «παις Όπερα», το οποίο κατά δύο συνεχή έτη αποτέλεσε την καταληκτική εκδήλωση του παιδαγωγικού προγράμματος. Η ιδέα του φεστιβάλ βασίστηκε στην ολοήμερη παρουσίαση - από παιδιά και για παιδιά -  πολυάριθμων μουσικοθεατρικών εκδηλώσεων, διαδραστικών παιχνιδιών,  διαγωνισμών και δρώμενων με θεματική την όπερα. Καινοτόμος ιδέα της επίσης υπήρξε η παραγωγή ψηφιακού υλικού που περιείχε οδηγό όπερας και ηλεκτρονικό παιχνίδι για παιδιά. Επιπλέον διοργάνωσε τον πρώτο διαγωνισμό σύνθεσης όπερας στην Ελλάδα, στον οποίο έλαβαν μέρος 50 νέοι έλληνες συνθέτες, από τους οποίους, έξι φιναλίστ παρακολούθησαν τις συνθέσεις τους σε πλήρη σκηνική και πρώτη παγκόσμια εκτέλεση.
Τον Οκτώβριο του 2007 μετεκλήθη να διευθύνει τις παραστάσεις της όπερας Η Αριάδνη στην Νάξο του R. Strauss στο Seongnam Arts Center της Σεούλ στην Νότια Κορέα.
Τον Δεκέμβριο του ίδιο έτους διηύθυνε την Βραδεμβουργιανή Κρατική Ορχήστρα της Φρανκφούρτης (Οder).
Τον Μάρτιο του 2008 διηύθυνε την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μία συναυλία αφιερωμένη στην Ημέρα της Γυναίκας. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση, βραβεύθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την συμβολή της στον πολιτισμό της πόλεως. Τον Ιούνιο του ίδιου έτους κλήθηκε να διευθύνει στο Κάιρο μία συναυλία με την Ορχήστρα της Όπερας του Καΐρου, στην οποία συνέπραξε μεταξύ άλλων ως σολίστ ο διεθνούς φήμης πιανίστας Κυπριανός Κατσαρής.
Τον Μάρτιο του 2011 εμφανίστηκε για πρώτη φορά και στην Τουρκία, συμπράττοντας με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Σμύρνης και ερμηνεύοντας έργα Τούρκων και Ελλήνων συνθετών.
Κατά το έτος 2014 συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριο της δύο σπάνια ανεβασμένες όπερες αναλαμβάνοντας την μουσική διεύθυνση της παραγωγής της όπερας Albert Herring του B. Britten μετακαλούμενη ως αρχιμουσικός από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και της όπερας Le Villi του G. Puccini σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Την ίδια καλλιτεχνική περίοδο ξεκίνησε επίσης η στενή συνεργασία ως αρχιμουσικός με το σύνολο μουσικής δωματίου Orpheus Soloists και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.
Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης της ανατέθηκε η μουσική διεύθυνση της παραγωγής Carmen του Bizet και η καθοδήγηση δοκιμών καθώς και σεμιναρίων για την Ορχήστρα Νέων του Μ.Μ.Θ. (MOYSA). 
Από τις πρώτες της ήδη εμφανίσεις ο ελληνικός και διεθνής τύπος έγραψαν διθυραμβικές κριτικές.
ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης 
Η ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης είναι το μοναδικό κέντρο αποκατάστασης στη Β. Ελλάδα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο καλύπτει σφαιρικά τις ανάγκες θεραπείας & αποκατάστασης παιδιών με αναπηρίες.
Προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων ολιστικής παρέμβασης για παιδιά βρεφικής, προσχολικής και σχολικής ηλικίας και νέους.
Παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς επιστημονικές εξελίξεις. Συμμετέχει και διοργανώνει επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.
Φροντίζει παράλληλα για την πλαισίωση των οικογενειών των παιδιών που παρακολουθούν τα προγράμματά της, κτίζοντας μια ισχυρή συμμαχία μεταξύ διεπιστημονικής ομάδας της ΕΛΕΠΑΠ και της κάθε οικογένειας και παιδιού μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης, συνεργασίας και εμπιστοσύνης.
Φέτος η ΕΛΕΠΑΠ συμπληρώνει 80 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας, 80 χρόνια προσφοράς σε 100.000 παιδιά και νέους με αναπηρία, αλλά και τις οικογένειές τους, που αποτελούν καθημερινά παραδείγματα δύναμης, επιμονής, σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας και κουράγιου.
Πολύ σημαντικά προγράμματα αποκατάστασης στηρίζονται στην προσφορά όλων εκείνων που είναι αρωγοί της προσπάθειάς μας. Σας ευχαριστούμε!
Για περισσότερες πληροφορίες www.elepap.gr, Facebook: ElepapThessaloniki

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ