Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

  • Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 
         ώρα 21:00 
  •  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

  • Σολίστ: Κωνσταντίνος Σακαρέλης (όμποε), Καρύδης Οδυσσέας (κλαρινέτο)




Μέρος Α’
G.F. Haendel: Άφιξη της Βασίλισσας του Σαβά”, από το ορατόριο Solomon, HWV 67
Α. Marcello: Κοντσέρτο για όμποε και έγχορδα σε Ρε ελάσσονα, SZ. 799
                    Κωνσταντίνος Σακαρέλης όμποε
W.A. Mozart: Κοντσέρτο για κλαρινέτο και ορχήστρα σε Λα μείζονα, KV. 622
                     Οδυσσέας Καρύδης κλαρινέτο

Μέρος Β’
F. Schubert: Συμφωνία Αρ. 5 σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485

(τιμές εισιτηρίων :10 ευρώ και 5 μειωμένο)

Κωνσταντίνος Σακαρέλης


Όμποε

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στη Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος. Συνέχισε στην τάξη του όμποε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας στην Αθήνα με καθηγητή τον Γιάννη Παπαγιάννη από όπου και πήρε το δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί και Β΄ βραβείο.
Έχει παρακολουθήσει ενεργά σεμινάρια με τους ομποΐστες Hansjörg Schellenberger, Christian Schneider, Ingo Goritzki, Δ.Κίτσο και Δ. Καλπαξίδη και τον μαέστρο Helmuth Rilling, υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Μουσικής της Στουτγάρδης.
Από το 2008 έως το 2011 υπήρξε Β’ Κορυφαίος στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και από τον Ιανουάριο του  2014 έως σήμερα είναι Α΄ Κορυφαίος στην Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Έχει συνεργαστεί με τα Μουσικά Σύνολα της Ε.Ρ.Τ, την Εθνική Λυρική Σκηνή σε παραγωγές της Όπερας Δωματίου και της Πειραματικής Σκηνής, την Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τους Σολίστ της Πάτρας και με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε ως μουσικός επί σκηνής στην παράσταση Ιφιγένεια στην χώρα των Ταύρων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που παρουσιάστηκε στα Φεστιβάλ Επιδαύρου, Φιλίππων και Ολύμπου και στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη (καλοκαίρι 2015).
Δίδαξε ως καθηγητής όμποε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και από το 2016 διδάσκει όμποε και Μουσική Δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.






Οδυσσέας Καρύδης


Κλαρινέτο

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα κλαρινέτου.
Το 1993 πήρε Δίπλωμα Κλαρινέτου από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών (τάξη Θ.Καρδάμη).
Συνεχίζει τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη με τον Ovιdiu Cãplescu. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους A.-Oc. Popa, P. Radev, M. Lethiec, και B. Yotchov. Το 1995 κέρδισε το Α΄ βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό μουσικής δωματίου της Helexpo. Μέχρι το 2000 παρακολούθησε κύκλο μαθημάτων με τον V. Mariozzi στη Ρώμη.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου με αξιόλογους συντελεστές και έχει συνεργαστεί σε κύκλους συναυλιών με το Kocian Quartet από την Πράγα. Ηχογράφησε για την Capstone Records το έργο του Μ. Λαπιδάκη Akiras Dream για σόλο κλαρινέτο.
Είναι κάτοχος Πτυχίου Αντίστιξης και Φούγκας από το Ωδείο «Φ. Νάκας» και Σύνθεσης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με καθηγητή τον Κώστα Τσούγκρα.
Από το 1993 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την οποία έχει εμφανιστεί και ως σολίστ.






Ανδρέας Τσελίκας                           


Διεύθυνση Ορχήστρας                                                    

Ο Έλληνας Αρχιμουσικός Ανδρέας Τσελίκας αναδείχθηκε διεθνώς μετά την απονομή του “Encouragement Award” στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό για Νέους Μαέστρους “Jean Sibelius” (Ελσίνκι, 2005) και μετά από πολυάριθμα Α' Βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό για Διευθυντές Ορχήστρας “Wiener Meisterkurse” (2001-2005).
Μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα με το διαπρεπή συνθέτη και Μαέστρο Θόδωρο Αντωνίου, συνέχισε σπουδάζοντας Διεύθυνση Ορχήστρας και Σύνθεση στο Universität für Musik und darstellende Kunst Wien με τους Leopold Hager, Ervin Acèl και Herbert Lauermann.
Από το 1998 έχει διευθύνει όπερες, μπαλέτα, γκαλά και συναυλίες με τραγουδιστές και σολίστ σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Θέατρο Ολύμπια της ΕΛΣ, Konzerthaus της Βιέννης, Finlandia Hall του Ελσίνκι, Radio Kulturhaus της Κοπενγχάγης κ.α.), κερδίζοντας επανειλημμένα επαινετικές κριτικές.
Από το 2005 διευθύνει σε τακτική βάση την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, αναδεικνύοντας νέους συνθέτες, σολίστ και τραγουδιστές.
Μεγάλες επιτυχίες αποδίδονται σε συνεργασίες υψηλού κύρους, ανάμεσα στις οποίες Το Μυστικό ΒασίλειοΟ Παπουτσωμένος ΓάτοςGiselle και Eugene Onegin (νέες παραγωγές) με την Ε.Λ.Σ., Semele με τη Σ.Ο.Δ.Α., Πρωτοχρονιάτικο Γκαλά 2011 με την Κ.Ο.Θ., καθώς και την Καλοκαιρινή Τουρνέ 2012 με την Κ.Ο.Α. υπό τη σκέπη του “Συλλόγου Φίλων της Μουσικής”.
Τιμητικές μετακλήσεις του επέτρεψαν να διευθύνει τις Oradea Philharmonic Orchestra και Satu Mare Philharmonic Orchestra (Ρουμανία), Tirana Chamber Orchestra (Αλβανία), LuganskPhilharmonicOrchestra (Ουκρανία) και την ALEA III (Βοστώνη, Η.Π.Α.), ενώ μελλοντικές συνεργασίες με σημαντικούς φορείς τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού βρίσκονται υπό προγραμματισμό.
Ο Ανδρέας Τσελίκας έχει διατελέσει Συνεργάτης Αρχιμουσικός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κατά τα έτη 2006-2010. Από το 1998 είναι Μόνιμος Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων.













Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ