Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ Ο.Μ.Μ.Θ. - ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΧΟΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Ludwig van BeethovenMissa Solemnis 
σε Ρε μείζονα, Έργο 123

21 Δεκεμβρίου 2016
Τετ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο)


Σοφία Μητροπούλου Σοπράνο
Elisabeth Kutsch Μέτζο σοπράνο
Tomasz Janczak Τενόρος
Martin Snell Μπάσος

Μικτή Χορωδία του Συλλόγου των Αποφοίτων North College 
Αθανασία Κυριακίδου Μουσική Διδασκαλία Χορωδίας

Χάρης Ηλιάδης Διεύθυνση Ορχήστρας


 

Χάρης Ηλιάδης

Διεύθυνση Ορχήστρας


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1972. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Δραματικής Τέχνης “Mozarteum” στο Salzburg της Αυστρίας (τάξη Διεύθυνσης Ορχήστρας των Michael Gielen και Dennis Russell Davies), από όπου αποφοίτησε με το Δίπλωμα Μαέστρου και τον Ακαδημαϊκό Τίτλο “Magister Artium” το 1997.
Το 1994 έλαβε μέρος ως ενεργό μέλος στο σεμινάριο μαέστρων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Debrecen Ουγγαρίας, όπου τιμήθηκε μετά από ψηφοφορία των μελών της Ορχήστρας με το “Βραβείο Προωθήσεως Νέων Μαέστρων” της Φιλαρμονικής, στο οποίο περιελήφθη μία πρόσκληση για μία συναυλία με την Ορχήστρα.
Από το 2001 εμφανίζεται τακτικά στο Φεστιβάλ των “Δημητρίων” της Θεσσαλονίκης, την εναρκτήρια συναυλία του οποίου έχει διευθύνει το 2006, το 2007 και το 2010. Ως Φιλοξενούμενος Μαέστρος έχει επίσης συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πάζαρτζικ, της Βράτσα και του Βίντιν (Βουλγαρία), τη Συμφωνική Ορχήστρα του Bacău (Ρουμανία), τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, τη Filharmonia Sudecka – Wałbrzych (Πολωνία), τη Συμφωνική Ορχήστρα του Dnipropetrovsk και την Ορχήστρα της Όπερας του Χάρκοβο (Ουκρανία) και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σολίστ όπως οι Cheryll Studer, Paul Badura - Skoda, Δημήτρης Σγούρος, Κώστας Κoτσιώλης κ.α.
Από τον Ιούνιο του 2001 κατέχει τη θέση του Αρχιμουσικού της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Εκτός από τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό της Ορχήστρας, έχει οργανώσει και εμφανίσεις της σε άλλες πόλεις (Ξάνθη, Σέρρες, Βέροια, Βεργίνα, Φλώρινα, Καστοριά, Βόλο).
Τον Φεβρουάριο του 2007 διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την οπερέτα του J. Strauss, Die Fledermaus, στο Θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (παραγωγή της Όπερας Θεσσαλονίκης, παράσταση χωρίς δοκιμή).
Τον Αύγουστο του 2009 βραβεύτηκε με το 1ο Βραβείο της Συμφωνικής Ορχήστρας “Duna” στη Βουδαπέστη, όπου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2009.

Μικτή Χορωδία του Συλλόγου των Αποφοίτων North College

Η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του North College ιδρύθηκε το 1987. Η Χορωδία αποτελείται από νέα άτομα, μέλη της κοινότητας του North College, αλλά και ανθρώπους που μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για τη χορωδιακή πρακτική. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα της Αναγέννησης, της κλασικής και ρομαντικής περιόδου (requiem, λειτουργίες, αποσπάσματα από όπερες), όπως επίσης spirituals, μιούζικαλ, βυζαντινή μουσική δημιουργία, δημοτικά τραγούδια, καθώς και έργα σύγχρονων συνθετών, Ελλήνων και ξένων.
Από τη στιγμή της ίδρυσής της, η Χορωδία ακολούθησε μια πολύ επιτυχημένη πορεία, κερδίζοντας βραβεία και έχοντας στο ενεργητικό της εξαιρετικές παραστάσεις.
Τη διεύθυνση του Συνόλου έχει αναλάβει η Αθανασία Κυριακίδου.

Αθανασία Κυριακίδου

Διεύθυνση Χορωδίας

Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από τις τάξεις Ανώτερων Θεωρητικών, Πτυχίου Φλάουτου (τάξη Νικολού Δημόπουλου) και Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής (τάξη Ελευθέριου Ελευθεριάδη). Παράλληλα μελέτησε μπαρόκ φλογέρα και μονωδία και μαθήτευσε στη Διεύθυνση Ορχήστρας με καθηγητή τον Κάρολο Τρικολίδη. Σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της Σπουδές στη Διεύθυνση Χορωδίας με τον Donald Brinegar και το Διδακτορικό της με τίτλο ΗΕκκλησιαστική Πολυφωνική Μουσική στους Ελληνορθόδοξους Ναούς του ΑγΝικολάου της Τεργέστης και του ΑγΓεωργίου της Βενετίας από το 1840 έως το 1975. Αρχεία  Θεματικοί Κατάλογοι, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Ευανθία Νίκα-Σαμψών.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ιστορική μουσικολογία, με έμφαση στη μελέτη του χορωδιακού υλικού και σε πρώτες εκτελέσεις νέων Ελλήνων συνθετών.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ως φλαουτίστα, χορωδός και Μαέστρος. Απέσπασε δύο Α' θέσεις σε διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχηστρικών συνόλων. Έχει ιδρύσει το Εργαστήρι Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη και διευθύνει τη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του North College και τη Μικτή Χορωδία του Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών.
Δίδαξε τα Τμήματα Διεύθυνσης Χορωδίας και Αρχαρίων στο 2ο ,3ο, 4ο και 5ο Πανελλήνιο Masterclass για Διεύθυνση Ορχήστρας και Χορωδίας, υπό τη διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων και του διεθνούς φήμης Μαέστρου Μιχάλη Οικονόμου. Την ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013 δίδαξε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. το μάθημα της διεύθυνσης φωνητικών συνόλων, ενώ την περίοδο 2014-2015, ως Μεταδιδακτορική Υπότροφος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, μελέτησε το αντικείμενο της χειρονομίας.
Τον Ιανουάριο του 2015, μαζί με τη χορογράφο Δήμητρα Καστέλλου, δημιούργησε την Ομάδα Musical “K’s Blink”.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ