Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ


18 Μαΐου 2016

Τετ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)



Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μαθητικό - φοιτητικό - κάρτα ανεργίας)




Ludwig van Beethoven: Εισαγωγή Κοριολανός, Έργο 62

Ludwig van Beethoven: Συμφωνία Αρ. 5 σε Ντο ελάσσονα, Έργο 67

Ignaz Moscheles: Κοντσέρτο για φλάουτο, όμποε και ορχήστρα



Bülent Evcil   φλάουτο

Μουσική Διεύθυνση   Clemens Heil

Bülent Evcil

Φλάουτο

Ο Bülent Evcil θεωρείται ένας από τους καλύτερους φλαουτίστες της γενιάς του, από τον παγκοσμίου φήμης βιρτουόζο του φλάουτου, Sir James Galway. Ξεκίνησε σπουδές Φλάουτου στο Κρατικό Ωδείο του Πανεπιστημίου Mimar Sinan της Κωνσταντινούπολης. Συνέχισε στη Βασιλική Ακαδημία των Βρυξελλών (Βέλγιο) και στη Μουσική Ακαδημία Heidelberg-Mannheim (Γερμανία). Το 1992 απέσπασε το Β' Βραβείο του “Καλύτερου Ερμηνευτή Συνολικά” (“Best Overall Performer Award”) στο 4ο Διεθνές Σεμινάριο Φλάουτου “James Galway” στο Δουβλίνο, γεγονός που αργότερα του έδωσε την ευκαιρία να μαθητεύσει δίπλα στον Galway (1992-1999).
Έχει προσκληθεί ως σολίστ ή κύριος φλαουτίστας σε διεθνείς ορχήστρες όπως η Orchestra Filarmonica Arturo Toscanini υπό τη διεύθυνση του Lorin Maazel, η Orchestra Internazionale d'Italia και η Orquestra Sinfônica do Estado de São Paolo. Μεταξύ των διακεκριμένων Διευθυντών Ορχήστρας και καλλιτεχνών με τους οποίους έχει συνεργαστεί, συγκαταλέγονται οι Lorin Maazel, Ali Rahbari, Igor Oistrakh, Emil Tabakov, Ion Marin, Gürer Aykal, Tadeusz Strugała, Claudio Scimone, Richard Galliano, Fazıl Say, Benoit Fromanger, Davide Formisano, Marc Grauwels, Raffaele Trevisani, Lior Kretzer, Phillip Moll, Cihat Aşkın, Ruşen Güneş και Andrea Oliva.
Ως σολίστ δίνει συναυλίες στην Τουρκία και το εξωτερικό. Έχει προσκληθεί σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Φλάουτο “Falaut” (Μιλάνο, Ιταλία), η Flautomania-Teatro alla Scala (Μιλάνο, Ιταλία), η Συνάντηση της Βρετανικής Εταιρείας Φλάουτου στο Μάντσεστερ (Αγγλία), οι συναντήσεις της NFA-National Flute Association στο Σαν Ντιέγκο και στη Νέα Υόρκη (Η.Π.Α.), το Φεστιβάλ Φλάουτου της Σλοβενίας, τα Διεθνή Φεστιβάλ Φλάουτου της Νίκαιας και του Βελιγραδίου, το Φεστιβάλ Ήχων Φλάουτου (Πρίστινα, Κόσοβο) και το Φεστιβάλ της “Γερμανικής Ένωσης Φλάουτου” (Φράμπουργκ, Γερμανία).
Το διάστημα 2000-2005 διετέλεσε κύριος φλαουτίστας της Κρατικής Όπερας και του Μπαλέτου της Κωνσταντινούπολης. Σήμερα είναι κύριος βοηθός φλαουτίστας της Κρατικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Κωνσταντινούπολης και σόλο φλαουτίστας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Borusan της Κωνσταντινούπολης.
Έχει κυκλοφορήσει στην Τουρκία τα άλμπουμ Tango Zamanı (Ώρα για Τάνγκο, 2008) και Orta Doğu Minyatürleri (Μινιατούρες της Μέσης Ανατολής, 2012), ενώ το τελευταίο του Cd με τίτλο Ο βιρτουόζος του Φλάουτου, κυκλοφόρησε το 2016. Ήταν επίσης σόλο φλαουτίστας στην παρουσίαση της Συμφωνίας “Μεσοποταμία” του Fazıl Say (2013).
Έχει τιμηθεί με το “Βασιλικό Μετάλλιο Υποστήριξης των Τεχνών” του Βελγίου και έχει διακριθεί στην Τουρκία ως “ο Καλύτερος Εκτελεστής Πνευστού Οργάνου” για το 2010, από το περιοδικό κλασικής μουσικής 'Andante'.
Ο Bülent Evcil φιλοδοξεί να καταστήσει το φλάουτο πιο δημοφιλές στην Τουρκία και να εκπροσωπεί ιδανικά τους Τούρκους φλαουτίστες στην παγκόσμια μουσική σκηνή.


Sezai Kocabiyik

Όμποε

Γεννημένος στη Βουλγαρία, ο Sezai Kocabıyık ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε νεαρή ηλικία. Μετά την εγκατάστασή του στην Τουρκία συνέχισε μελετώντας Όμποε στο Κρατικό Ωδείο του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών Mimar Sinan της Κωνσταντινούπολης, με τους Gülşen Negis και Bengü Gülöksüz. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1996, αποσπώντας το Πρώτο Βραβείο.
Η συμμετοχή του σε έναν εθνικό διαγωνισμό πνευστών που διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβούλιο, υπήρξε η ευκαιρία να διακριθεί για ακόμη μία φορά ως “Νέος Μουσικός της Χρονιάς”. Το Βραβείο ήταν μια πλήρης υποτροφία για το Royal Northern College of Music του Μάντσεστερ, όπου μαθήτευσε πλάι στους Hugh McKenna και Robin Canter, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με την απόκτηση Μεταπτυχιακού Τίτλου.
Στη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του είχε την ευκαιρία να μελετήσει για σύντομες περιόδους κοντά σε πολύ σημαντικούς ομποΐστες, όπως οι Nicholas Daniel, Douglas Boyd, Hansjörg Schellenberger, François Leleux, Diethelm Jonas και Alexey Utkin.
Σήμερα, πέραν της θέσης του ως κύριου ομποΐστα στην Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Κωνσταντινούπολης και στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Borusan της Κωνσταντινούπολης, ο Sezai Kocabıyık χαίρει μιας καριέρας γεμάτης ποικιλία, τόσο ως σολίστ όσο και ως μουσικός δωματίου και μέλος πολλών άλλων ορχηστρών και μουσικών συνόλων, καλλιεργώντας ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ έως τη σύγχρονη μουσική δημιουργία.
Ο καλλιτέχνης έχει λάβει το Βραβείο του “Εκτελεστή Ξύλινου Πνευστού της Χρονιάς” για το 2016 από το τουρκικό περιοδικό κλασικής μουσικής 'Andante'.

Clemens Heil

Διεύθυνση Ορχήστρας

Ο Clemens Heil διορίστηκε Γενικός Μουσικός Διευθυντής του Θεάτρου της Λουκέρνης στην Ελβετία, στην αρχή της σαιζόν 2016-2017. Με τη συγκεκριμένη Ορχήστρα θα ερμηνεύσει όπερες και κοντσέρτα τόσο στο Θέατρο όσο και στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης.
Ως Κύριος Διευθυντής Ορχήστρας του Θεάτρου της Βρέμης από το 2012, διηύθυνε μια ευρεία γκάμα νέων παραγωγών, ανάμεσα στις οποίες οι The Maκropoulos Affairτου Janáček και Julietta του Martinů, καθώς και οι Così fan Tutte και Le Nozze di Figaro του Mozart, Rigoletto και La Traviata του Verdi, Die Meistersinger von Nürnberg και Der fliegende Holländer του Wagner, Peter Grimes του Britten, Toscaκαι La Bohème του Puccini και Der Freischütz του Weber.
Σπούδασε Διεύθυνση Ορχήστρας και Πιάνο στη Στουτγάρδη και το Φράιμπουργκ. Απέκτησε εμπειρία διευθύνοντας χορωδίες στις Κρατικές Όπερες της Στουτγάρδης και του Ανόβερου. Με την παραγωγή του Al Gran Sole Carico d'Amore του Luigi Nono στο Ανόβερο, η χορωδία -της οποίας την προετοιμασία είχε αναλάβει- απέσπασε τον τίτλο της “Χορωδίας της Χρονιάς” από το περιοδικό ‘Opernwelt’. Δουλεύοντας ως Μουσικός Προετοιμαστής αλλά και Διευθυντής Ορχήστρας στο Staatstheater Mainz, απέκτησε εμπειρία σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, από το μπαρόκ έως τη σύγχρονη μουσική.
Κατά τη σαιζόν 2007-2008 διηύθυνε πολλά έργα με το International Ensemble Modern Academy (IEMA) σε διοργανώσεις όπως οι Donaueschinger Musiktage και Klangwerktage Hamburg και στο Zentrum für Kunst und Medientechnologie (ZKM) in Karlsruhe. Παράλληλα διηύθυνε παραγωγές στο Schauspiel Frankfurt όπως η Die Dreigroschenoper με το Ensemble Modern.
Η συνεργασία του με τους Péter Eötvös, Simone Young, Kent Nagano και Franck Ollu, ως βοηθός τους, αποτέλεσε σημαντική ώθηση για την καλλιτεχνική του δουλειά. Εργάστηκε επίσης ως βοηθός του Mauricio Kagel και, μετά τον θάνατο του τελευταίου, διηύθυνε κοντσέρτα αφιερωμένα στη μνήμη του με το Ensemble Modern στο Φεστιβάλ Transart του Μπρίξεν και στην Alte Oper της Φρανκφούρτης.
Το πάθος του για τη σύγχρονη μουσική και τις πρεμιέρες νέων έργων τον οδηγεί τακτικά στη συνεργασία με το Ensemble Modern για συναυλίες στο πλαίσιο διοργανώσεων όπως τα Εclat Festival της Στουτγάρδης, Warsaw Autumn International Festival of Contemporary Music, Ultima Oslo Contemporary Music Festival και Muziekgebouw aan 't IJ του Άμστερνταμ.
Στα σχήματα και τις ορχήστρες που έχει διευθύνει περιλαμβάνονται οι Junge Deutsche Philharmonie (στο Freispiel Festival της Φρανκφούρτης το 2010), Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland Pfalz (2012), Staatsorchester Hannover, Sinfonieorchester Aachen, Bielefelder Philharmoniker, Brandenburger Philharmoniker και Sinfonieorchester St. Gallen.
Ο Clemens Heil πραγματοποιεί παράλληλα εμφανίσεις ως μουσικός δωματίου και τραγουδιστής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ