REQUIEM ME ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΚH ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  
 REQUIEM BRAHMS op.45



Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016


ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ


21:00




ΣΟΛΙΣΤ:     Σιρανούς Τσαλικιάν (υψίφωνος) 

                         Άκης Λαλούσης (βαρύτονος)




Με τη  μικτή  Χορωδία του North College, σε διδασκαλία της

 Αθανασίας Κυριακίδου


Διευθύνει ο αρχιμουσικός Xάρης Ηλιάδης



ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Σιρανούς Τσαλικιάν

Σοπράνο

Η σοπράνο Σιρανούς Τσαλικιάν έχει πλούσια παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει όπερα, ορατόριο, Lied, οπερέτα και μιούζικαλ.
Ως μόνιμη σολίστ του Θεάτρου Dessau (Γερμανία) έχει ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους και έχει συμμετάσχει σε περιοδείες του Θεάτρου στη Γερμανία και την Ελβετία. Παράλληλα συνεργάστηκε με τη Volksoper της Βιέννης, όπου κλήθηκε επί δύο συνεχείς χρονιές για να ερμηνεύσει τον ρόλο της Tytania στην όπερα A Midsummer Night's Dream του Britten.
Στην Ελλάδα εμφανίζεται από το 1997 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Όπερα Θεσσαλονίκης, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ έχει επίσης εμφανιστεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ των “Δημητρίων” και του Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου. Για τα ρεσιτάλ της έχει αποσπάσει θερμά σχόλια από τον ελληνικό και τον διεθνή τύπο.
Σπούδασε στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης από το οποίο αποφοίτησε αποκτώντας Πτυχίο Αρμονίας (τάξη Πέτρου Μπεκιαρίδη) και Δίπλωμα Μονωδίας (τάξη Βαρβάρας Τσαμπαλή). Ολοκλήρωσε τις σπουδές της λαμβάνοντας Δίπλωμα από τη Σχολής Όπερας της Μουσικής Ακαδημίας της Βιέννης, όπου μελέτησε με την Ελένη Καρούσο (Μονωδία), την Edith Mathis (Lied-Oratorio) και τον Curt Malm (Σχολή Όπερας).
Διδάσκει Μονωδία στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Άκης Λαλούσης

Βαρύτονος

Ο βαρύτονος Άκης Λαλούσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μονωδία-Μελοδραματική στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 1999 (τάξη Κ. Καρατζά) και το 2002 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη Νέα Υόρκη (Juilliard School of Music - Manhattan School of Music), με υποτροφία του «Ιδρύματος Ωνάση».
Συμμετείχε σε σεμινάρια των Gabriella Ravazzi και Ulrich Rademacher, καθώς και των καθηγητών του μεταπτυχιακού του, Spiro και Marlena Malas στη Νέα Υόρκη (Chautauqua School of Music).
Το 1996 κέρδισε το Α' Βραβείο στο Διαγωνισμό «Φ. Νάκας» στη Θεσσαλονίκη ενώ την ίδια χρονιά εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Συνάντηση των Ωδείων της Μεσογείου (E.C.U.M.), στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Έχει συμμετάσχει στις όπερες Prima la Musica, Poi le Parole (Α. Salieri), Dido and Aeneas (H. Purcel),La Serva Padrona (G. B. Pergolesi), Il Combattimento di Tancredi e Clorinda (C. Μonteverdi), A Midsummer Night’s Dream (B. Britten), Carmen (G. Bizet), Fidelio (L. v. Beethoven), Die Fledermaus (J. Strauss), Πούσκιν (Φ. Τσαλαχούρης), Ελληνικά Πάθη (Β. Μartinoů), The MediumΤhe Telephone και Amal and the Νight Visitors (G. C. Menotti), Κωνσταντίνος ο Παλαιολόγος και Aνατολή (Μ. Καλομοίρης), La Bohème και Tosca (G. Puccini), Die Zauberflöte και Don Giovanni (W. A. Mozart), I Vespri SicilianiLa Traviata και Rigoletto (G. Verdi), Il Campanello di Notte και Lucia di Lammermoor (G. Donizetti), L’Italiana in AlgeriLe Comte Ory και Il Barbiere di Siviglia (G. Rossini).
Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει και έργα θρησκευτικής μουσικής, ανάμεσα στα οποία τα ορατόρια Άγιος ΔημήτριοςΚύριλλος & Μεθόδιος και Τα Νεανικά Χρόνια του Μεγάλου Αλεξάνδρου (Ν. Αστρινίδης), Oratorio de Noël (C. Saint-Saëns) και Jepthe (G. Carissimi), τα Requiem d-Moll (Α. Bruckner) και Requiem Op. 48 (G. Fauré), οι Messe G-Dur (F. Schubert), Krönungsmesse (W. A. Mozart) καιPetite Messe Solennelle (G. Rossini) και οι καντάτες Ο Τάφος (Σ. Μιχαηλίδης) και Kantate BWV 153 (J. S. Bach). Έχει επίσης ερμηνεύσει κύκλους τραγουδιών (εκ των οποίων κάποιους σε Α' Παγκόσμια Εκτέλεση) των Δ. Λιάλιου, D. Blake, Α. Κουνάδη, Α. Μουρτζόπουλου, Γ. Κουρουπού, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, G. Mahler και F. Schubert.
Έχει συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


ΧΟΡΩΔΊΑ

Η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του North College ιδρύθηκε το 1987. Η χορωδία αποτελείται από νέα άτομα που είτε είναι μέλη της κοινότητας του North College είτε από άλλα νεαρά άτομα που μοιράζονται τον ίδιο ενθουσιασμό για τη Χορωδία.
Στο ρεπερτόριο της περιλαμβάνονται έργα της Αναγέννησης, της Κλασσικής και Ρομαντικής περιόδου όπως και σύγχρονων συνθετών, Requiem, Λειτουργίες, Spirituals, αποσπάσματα από Όπερες, Musicals, έργα Βυζαντινής Μουσικής, Δημοτικά καθώς και έργα Σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών.Από τη στιγμή της ίδρυσης της η Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του North College ακολούθησε μια πολύ επιτυχημένη πορεία, κερδίζοντας βραβεία και έχοντας στο ενεργητικό της εξαιρετικές παραστάσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ