Η ΣΟΔΘ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

11 Φεβρουαρίου 2015
Τετ     21:00  (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2)

Τιμές εισιτηρίων: 12€, 8€ (μαθητικά - φοιτητικά - κάτοχοι κάρτας ανεργίας)

Ν. Ξανθούλης: Ορχηστρική Σουίτα
J. Sibelius: Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε ελάσσονα, Έργο 47
J. Brahms: Συμφωνία Αρ. 4 σε Μι ελάσσονα, Έργο 98


Emanuel Salvador Βιολί
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης Συμφωνική Ορχήστρα
Grigor Palikarov Διεύθυνση Ορχήστρας

Emanuel Salvador

Βιολί


Συναρπαστικός σολίστ...
'Newbury Weekly News' (για την ερμηνεία του Κοντσέρτου για βιολί και ορχήστρα του Beethoven με τη Newbury Symphony Orchestra, Νοέμβριος 2006).
 
...αυτό που πραγματικά σημαδεύει το Κοντσέρτο είναι ο έντονος λυρισμός του σόλο βιολιού που αποδίδει θεαματικά ο Emanuel Salvador, στον οποίο ο Mr Fiorini αφιερώνει το έργοΟ Salvador ερμηνεύει το έργο με σιγουριά και μεγαλειώδες πάθος, μετατρέποντας τα πλέον χρωματικά, ατονικά και εξωπραγματικά αποσπάσματα, σε καθαρό λυρισμό.”
'Times of Malta' (για την εκτέλεση του Κοντσέρτου για βιολί και ορχήστρα του Karl Fiorini, Μάιος 2008).
 
ο Salvador μας χάρισε μια ερμηνεία που θα λατρεύουμε για πάντα.”
Περιοδικό 'Fanfare' (για την ηχογράφηση του Κοντσέρτου για βιολί του Karl Fiorini, 2014).
 
Αστέρι της βραδιάς ήταν ο Πορτογάλος βιολονίστας Emanuel Salvador, που με τη λαμπερή τεχνική του και την εξαιρετική του μουσικότητα, αιχμαλώτισε το κοινό.”
'Die Rheinpfalz' (για την ερμηνεία του Κοντσέρτου για βιολί και ορχήστρα KV. 219 του Mozart με τη Nuova Amadeus Orchestra, Μάιος 2010).

Ο Emanuel Salvador, τον οποίο το περιοδικό κλασικής μουσικής 'The Strad' περιέγραψε ως “έναν από τους καλύτερους Πορτογάλους βιολονίστες της γενιάς του”, έχει ήδη πραγματοποιήσει εμφανίσεις ως σολίστ και ερμηνευτής μουσικής δωματίου σε Ηνωμένο Βασίλειο, Καζακστάν, Πορτογαλία, Ρωσία, Ολλανδία, Η.Π.Α., Μεξικό, Βραζιλία, Ουκρανία, Πολωνία, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Νότια Κορέα, Γερμανία και Μάλτα. Έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων, όπως το Α' Βραβείο του Διαγωνισμού “Isolde Menges” (Royal College of Music) και του Beckenham Festival, το Sir John Barbirolli Memorial Prize, το Βραβείο του Wolfson Foundation και το Β' Βραβείο του Διαγωνισμού Prémio Jovens Músicos. Έχει επίσης λάβει “Τιμητική Διάκριση” στον Διεθνή Διαγωνισμό Júlio Cardona της Πορτογαλίας, την Υποτροφία του Calouste Gulbenkian Foundation (2000-2003) και του Instituto Camões (2008-2009).

Grigor Palikarov

Διεύθυνση Ορχήστρας

Ο Grigor Palikarov γεννήθηκε στο Plovdiv της Βουλγαρίας το 1971. Αποφοίτησε από την Εθνική Ακαδημία Μουσικής της Σόφιας με Master Μουσικής στη Διεύθυνση Ορχήστρας, τη Σύνθεση, τη Διεύθυνση Χορωδίας και το Πιάνο και συνέχισε σπουδές Σύνθεσης στο πλαίσιο δύο Θερινών Ακαδημιών στη Βιέννη με τον Καθηγητή Erich Urbanner.
Κατά τη διάρκεια της σαιζόν 1998-1999 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στη σκηνή της Εθνικής Όπερας και Μπαλέτου της Σόφιας. Από τον Ιανουάριο του 2001 εργάζεται ως Διευθυντής Ορχήστρας πλήρους απασχόλησης στον οργανισμό αυτό, ερμηνεύοντας ένα ιδιαίτερα ποικίλο ρεπερτόριο με διάσημους Βούλγαρους τραγουδιστές όπως οι Ghena Dimitrova, Anna Tomowa-Sintow, Krassimira Stoyanova, Alexandrina Milcheva, Nadia Krasteva, Boiko Zvetanov, Nicola Ghiuzelev κ.α.
Από την αρχή της σαιζόν 2005/06 ανέλαβε επίσης τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και Διευθυντή Ορχήστρας της Συμφωνικής του Pazardzhik, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι, παράλληλα, Κύριος Διευθυντής Ορχήστρας της Classic FM M-Tel Orchestra της Σόφιας.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκε με διάσημους σολίστ όπως τα μέλη της Φιλαρμονικής της Βιέννης Albena Danailova (α' βιολί), Wolfgang Schulz, Franz Bartolomey, Dieter Flury και Robert Nagy, καθώς επίσης και με τους Svetlin Roussev (α' βιολί της Εθνικής Ραδιοφωνίας της Γαλλίας), Glenn Dicterow (πρώην α' βιολί της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης) κ.α.
Σήμερα είναι συχνά Προσκεκλημένος Διευθυντής Ορχήστρας πολλών ορχηστρών, λυρικών θεάτρων και εθνικών και διεθνών μουσικών φεστιβάλ στη Βουλγαρία και το εξωτερικό (Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, πΓΔΜ, Ελλάδα, Σλοβενία, Ελβετία, Ταϊβάν, Ρωσία, Η.Π.Α., Νότια Κορέα κ.α.). Πραγματοποιεί επίσης τακτικές ηχογραφήσεις ως Προσκεκλημένος Διευθυντής Ορχήστρας της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βουλγαρίας, οι οποίες προτείνονται σε CD και DVD διαφόρων δισκογραφικών εταιρειών.
Παράλληλα με τις δραστηριότητές του ως Μαέστρου, ο Grigor Palikarov εργάζεται και ως συνθέτης και σολίστ πιάνου με διάφορες ορχήστρες της Βουλγαρίας, έχοντας αποσπάσει βραβεία σε πολλούς εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και σύνθεσης. Ορισμένα από τα έργα του έχουν ερμηνευθεί σε μουσικά φεστιβάλ και ηχογραφήθηκαν στην Εθνική Ραδιοφωνία της Σόφιας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΣΟΔΘ ΣΤΙΣ 21-3-2018 ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΟΔΘ ΜΕ ΤΟΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ